Home RETETERetete de mancarePaste Ravioli cu carne de vita si sos de rosii

Ravioli cu carne de vita si sos de rosii

autor Elena Yvette
1576 vizualizari

Ravioli cu carne de vita si sos de rosii reprezinta o reteta inspirata din bucataria italiana, o mancare savuroasa, fina, pe placul tuturor.

Ravioli cu carne de vita si sos de rosii

Ravioli sunt un tip de paste compuse dintr-o umplutura sigilata intre doua foi de aluat de paste.

Ingrediente pentru ravioli cu carne de vita si sos de rosii:

  • 400 grame de faina
  • 4 oua mari de tara
  • 500 grame amestec carne de vita si porc
  • 2 ceape
  • 2 cartofi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Ingrediente pentru sos:

  • 1 conserva de rosii cuburi
  • ulei de masline
  • ceapa
  • usturoi
  • patrunjel
  • parmezan

Mod de preparare pentru ravioli cu carne de vita si sos de rosii:

  • Ravioli cu carne de vita si sos de rosii reprezinta o reteta culinara rapida si savuroasa. Se vor fierbe cartofii si se vor sfarama cu furculita.
  • Se va toca o ceapa si se va cali in ulei de masline, se va adauga carnea tocata, se va praji pana se rumeneste.
  • Se adauga cartofii si se amesteca pana compozitia devine omogena. Se va tine pe foc pret de zece minute, apoi se va lasa la racit.
  • Se vor amesteca pastele cu faina si oua. Se va framanta pana aluatul devine elastic, dupa care se va lasa sa se raceasca pret de jumatate de ora. Se va intinde o foaie mare de aluat care se va taia in jumatate, se va trasa dimeniunea dorita pentru ravioli, sub forma de dreptunghi. In mijloc se va aseza o lingura de umplutura. Se vor lipi marginile.
  • Se va pregati sosul prin calirea cepei si a cateilor de usturoi, dupa care se va adauga o conserva de rosii cuburi si se va lasa pe foc pret de zece minute, amestecandu-se din cand in cand.
  • Se va pune apa la fiert, iar in momentul in care aceasta va da in clocot se vor adauga ravioli. Se vor fierbe pret de cinci minute, dupa care se vor amesteca cu sosul…

Pofta buna!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies