Paste cu pesmet și mirodenii

Share

Pastele cu pesmet și mirodenii reprezintă o rețetă culinară simplă, dar în același timp foarte gustoasă.

Paste cu pesmet și mirodenii

Pastele cu pesmet și mirodenii sunt ușor de preparat și se pot servi alături de o salată, în funcție de preferință.

Ingrediente pentru paste cu pesmet și mirodenii:

  • 1 cană de paste (de exemplu, Penne)
  • 1 cană de pesmet
  • 3 roșii
  • 3 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • ¼ cană de pătrunjel verde, tocat
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare pentru paste cu pesmet și mirodenii:

  • Tăiați roșiile în bucăți de circa trei cm.
  • Într-un bol, amestecați roșiile, două lingurițe de ulei de măsline, usturoiul, sare și piper. Lăsați bolul la temperatura camerei pentru două, până la opt ore, încât roșiile să își lase zeama.
  • Fierbeți pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi le scurgeți și le dați deoparte.
  • Încingeți cuptorul la 230º C.
  • Într-un bol, amestecați pesmetul, pătrunjelul tocat, o linguriță de ulei de măsline, sare și piper.
  • Așezați în tavă o hârtie pentru copt și întindeți pe ea amestecul cu pesmet, într-un singur strat; introduceți tava la cuptor pentru circa opt minute.
  • După aceea, adăugați pastele peste amestecul de roșii, asezonați cu sare și piper, după gust.
  • La servire, puneți deasupra amestecul cu pesmet și pătrunjel; serviți cald…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news