Pastele cu pesmet și mirodenii reprezintă o rețetă culinară simplă, dar în același timp foarte gustoasă.
Pastele cu pesmet și mirodenii sunt ușor de preparat și se pot servi alături de o salată, în funcție de preferință.
Ingrediente pentru paste cu pesmet și mirodenii:
- 1 cană de paste (de exemplu, Penne)
- 1 cană de pesmet
- 3 roșii
- 3 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
- 2 căței de usturoi
- ¼ cană de pătrunjel verde, tocat
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare pentru paste cu pesmet și mirodenii:
- Tăiați roșiile în bucăți de circa trei cm.
- Într-un bol, amestecați roșiile, două lingurițe de ulei de măsline, usturoiul, sare și piper , pe baza celor menționate de eataliancooks.com. Lăsați bolul la temperatura camerei pentru două, până la opt ore, încât roșiile să își lase zeama.
- Fierbeți pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi le scurgeți și le dați deoparte.
- Încingeți cuptorul la 230º C.
- Într-un bol, amestecați pesmetul, pătrunjelul tocat, o linguriță de ulei de măsline, sare și piper.
- Așezați în tavă o hârtie pentru copt și întindeți pe ea amestecul cu pesmet, într-un singur strat; introduceți tava la cuptor pentru circa opt minute.
- După aceea, adăugați pastele peste amestecul de roșii, asezonați cu sare și piper, după gust.
- La servire, puneți deasupra amestecul cu pesmet și pătrunjel; serviți cald…
Poftă bună!
Citește și: Taitei cu dressing de susan in stil japonez
Niciun comentariu încă