Home RETETERetete de mancareRetete cu ciuperci Carne de pui cu ghimbir si ciupercute in sos alb

Carne de pui cu ghimbir si ciupercute in sos alb

autor Elena Yvette
552 vizualizari

Carne de pui cu ghimbir si ciupercute in sos alb este o reteta culinara fina, savuroasa, ce se poate prepara cu orice ocazie, rezultatul culinar fiind unul gustos, aratos si fin.

Carne de pui cu ghimbir si ciupercute in sos alb

Reteta carne de pui cu ghimbir si ciupercute in sos alb este o mancare ce se prepara usor, fiind o reteta bogata in proteine, satioasa, dar usoara.

Ingrediente pentru carne de pui cu ghimbir si ciupercute in sos alb:

  • 4 pulpe de pui fara os
  • 700 grame ciuperci
  • 150 ml de lapte
  • putina smantana
  • busuioc
  • putin ghimbir
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ½ pahar de vin rosu
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cubulet de unt
  • 1 lingurita cu varf de faina
  • 2 felii de cascaval feliat

Mod de preparare pentru carne de pui cu ghimbir si ciupercute in sos alb:

  • Carnea de pui cu ghimbir si ciupercute in sos alb reprezinta o reteta culinara simpla, usor de preparat, dar foarte aratoasa. Se vor curata pulpele si se vor dezosa, peste ele punandu-se frunze de busuioc verde, ghimbir, patrunjel si mirodenii. Se vor rula si se vor acoperi cu vin rosu, apa si se vor da la cuptor pret de 50 minute.
  • In acest timp se vor taia ciupercutele si se vor cali in trei linguri de ulei cu un cub de unt pret de zece minute. Cand ciupercutele par uscate, se adauga un varf de lingurita de faina omogenizandu-se totul, completand cu lapte. Se va adauga in sosul ciupercutelor patrunjel tocat, smantana si cascaval…
  • Carnea de pui se va servi cu sosul alb.

Pofta buna!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies