Roșii umplute cu quinoa și brânză de vaci


447

Roșiile umplute cu quinoa și brânză de vaci reprezintă o rețetă sănătoasă. Acestea se prepară ușor și au un aspect festiv, dar și gust delicios.

Roșii umplute cu quinoa și branză de vaci

Roșiile umplute cu quinoa și brânză de vaci se pot consuma ca atare sau drept garnitură la fripturi sau la alte feluri de mâncare. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase porții.

Ingrediente pentru roșii umplute cu quinoa și brânză de vaci:

  • 6 roșii medii
  • 2 căni de quinoa fiartă
  • 85 g brânză de vaci mărunțită
  • 2 lingurițe de parmezan ras
  • 2 lingurițe de busuioc verde, tocat
  • 2 lingurițe de pătrunjel verde, tocat (sau coriandru, ori altă plantă aromatică, în funcție de preferință)
  • ½ lingură de sare
  • ½ lingură de piper negru măcinat
  • puțin ulei

Mod de preparare pentru roșii umplute cu quinoa și brânză de vaci:

  • Încingeți cuptorul la 175º C.
  • Aveți nevoie de o tavă de ceramică, în care să încapă toate roșiile, pe care o ungeți cu puțin ulei.
  • Tăiați partea de sus a roșiilor și le înlăturați cu atenție pulpa și semințele; așezați în tavă roșiile.
  • Într-un bol, amestecați quinoa fiartă, brânza de vaci, busuiocul tocat, pătrunjelul (sau altă plantă aromatică), sarea și piperul, după care le amestecați bine. Umpleți cu grijă fiecare roșie cu acel amestec, în mod egal, folosind o lingură.
  • Introduceți tava la cuptor pentru circa 15 – 20 de minute,  până când roșiile încep să se înmoaie și umplutura capătă o nuanță de auriu spre cafeniu.
  • Presărați deasupra umpluturii parmezanul ras și lăsați în continuare tava la cuptor încă patru-cinci minute, până se topește parmezanul…

Poftă bună!

loading...