Tort de clătite cu ciocolată

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Tort-de-clătite-cu-ciocolată.jpg

Originare din Franţa, clătitele reprezintă desertul preferat al copiilor mici şi mari. De altfel, sunt uşor de preparat şi ca timp de gătire se fac destul de repede. În ceea ce priveşte compoziţia, ingredientele ei se regăsesc în orice bucătărie. Vă propun să încercaţi un tort din clătite, dar nu este ca orice alt tort, ci va fi unul de ciocolată!

1

Timpi de preparare

Timp de preparare: 30 min

Timpi de gătire: 30 min

Gata în: 60 min

Ingrediente

Pentru clătite Pentru crema de ciocolată Pentru siropul de ciocolată
2 ouă 250 ml lapte Ciocolată de menaj (poate fi şi albă)
200 ml lapte 50g cacao sau 100g ciocolată de menaj 50 ml lapte
160g făină jumătate de pachet de unt 200ml frişcă lichidă
30g unt topit + unt pentru uns 80g zahăr
1 praf de sare esenţă de vanilie
un pliculeţ de vanilie esenţă de rom
1 linguriţă rasă de coajă de lămâie 1 ceaşcă de fructe de pădure
100g zahăr pudră

Citește și: Clatite americane simple

Mod de preparare

  1. Pregătirea clătitelor

Se foloseşte un castron mare pentru amestecarea pe rând a ouălor cu laptele şi cu untul topit, apoi se adăugă sarea, vanilia, zahărul pudră şi coaja de lămâie şi, la final, se încorporează făina. Se obţine un aluat moale din care se va începe prepararea şi coacerea clătitelor. Încingeţi tigaia şi vă puteţi folosi de un polonic pentru a proporţiona clătitele să iasă cât de cât la fel.

  1. Prepararea cremei de ciocolată

Într-o oală se pun laptele cu zahărul la foc mic. Între timp, ciocolata şi untul sunt topite la Bain Marie. Odată terminate aceste două operaţii, se amestecă laptele cu ciocolata şi se adaugă esenţa de rom şi de vanilie după gust. Pentru un plus de savoare, puteţi adăuga în compoziţia rece câteva bucăţi mărunţite de fructe de pădure sau le puteţi pune peste cremă în timpul ansamblării tortului.

  1. Prepararea siropului de ciocolată

Vă recomand siropul de ciocolată pentru decorarea tortului, iar dacă vreţi să faceţi o impresie plăcută, puteţi apela la ciocolata albă de menaj. Siropul se prepară foarte uşor: se adaugă într-un vas: ciocolata şi laptele şi se lasă o perioadă pentru ca ciocolata să se topească. Spre final, când se poate observa că ciocolată s-a topit, se adaugă frişca şi se amestecă până devine uşor omogenă.

Ansamblare

Ansamblarea tortului se poate face pe un suport special de tort sau pe o farfurie obişnuită, asta depinde şi de cât de mare este tigaia şi de contextul preparării lui.Pe farfurie se unge cu un strat de sirop şi apoi se aşază prima clătită peste care se va pune cremă, apoi următoarea clătită şi cremă şi tot aşa până când nu mai aveţi clătite. La final, decoraţi tortul cu siropul de ciocolată şi câteva fructe de pădure…

Poftă bună , pe baza celor menționate de bakingmad.com!

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *