Home RETETERetete dulciuriClatite Clătite americane

Clătite americane

autor Elena Yvette
1213 vizualizari

Clătitele americane sau pancakes, după cum li se mai spune, sunt o altă variantă de clătite, doar că, de această dată, sunt mai mici, mai groase şi implicit mai pufoase.

Clătite americane

Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 30 min
Gata în: 60 min

Ingrediente

Pentru clătite

– 450g de făină
– 3 ouă
– 450 ml lapte
– 40 g unt topit
– 6 linguri de zahăr
– esenţă de vanilie
– 1 lingură rasă de praf de copt
– un praf de sare

Pentru siropul de ciocolată

– câteva bucăţi de ciocolată
– 100 ml lapte
– 100 ml frişcă lichidă
– zmeură

Mod de preparare

1. Obţinerea compoziţiei este un proces foarte simplu şi se realizează astfel: într-un vas se amestecă ouăle cu laptele, untul şi esenţa de vanilie, iar în alt vas ce cerne făina peste care se adaugă zahărul, praful de copt şi sarea. Peste amestecul lichid se toarnă treptat amestecul solid şi se mixează până când se obţine un amestec omogen.
2. Se pune pe foc o tigaie unsă cu unt şi când s-a încălzit suficient puteţi turna cu ajutorul unui polonic o porţie/clătită. Secretul obţinerii unor clătite mici este ca tigaia să fie încinsă bine şi să nu se întindă aluatul. Când se observă apariţia unor bule pe suprafaţa clătitei, este momentul să o întoarceţi pe cealaltă parte.
3. Într-un vas se adaugă ciocolata mărunţită cu laptele şi se pune la foc mic. Când ciocolata se apropie de topire, se poate pune şi frişca şi după gust: vanilie, rom, migdale, lămâie etc.

Servire
Pentru servire se pot pune în aplicare o mulţime de idei şi testa cele mai diverse gusturi de la şuncă prăjită, până la siropul de arţar clasic. Eu însă vă propun pentru servire un sirop de ciocolată însoţit de zmeură… Delicios!

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies