Home RETETEDulceata Gem din pasta de macese

Gem din pasta de macese

autor Nicula Clara
Data publicării: Data actualizării: 1,8K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/07/Gem-din-pasta-de-macese.jpg

Gemul din pasta de macese este spornic si are o aroma dulce-acrisoara, de aceea este ideal pentru a umple clatitele sau gogosile.

Gem din pasta de macese

Gemul din pasta de macese are o textura fina si cremoasa. Procesul de preparare este migalos, insa rezultatul final este atat de gustos, incat merita tot efortul pregatirii. Va prezentam cum puteti prepara  o cantitate de aproximativ 2.6 kg.

Ingrediente pentru gem din pasta de macese:

  • 2 kg macese coapte, dar sanatoase, nu moi (rezulta circa 2.5 kg pasta diluata)
  • 750 g zahar granulat (socotiti cate 300 mg la 1 kg de pasta de macese diluata)
  • zeama proaspat stoarsa de la o lamaie

Mod de preparare pentru gem din pasta de macese:

  • Spalati bine macesele in mai multe ape, apoi le luati pe fiecare in parte si le indepartati portiunea neagra si dura, folosind un cutit. Dupa ce le-ati curatat, le asezati intr-o oala mare si le acoperiti complet cu apa, sa treaca peste ele.
  • Asezati oala pe aragaz si lasati-o sa fiarba la foc potrivit. Cand incepe sa clocoteasca, lasati oala inca 45 de minute la fiert, ca sa scada zeama.
  • In momentul in care macesele sunt moi, le luati de pe foc si le lasati deoparte sa se racoreasca timp de 15 minute.
  • Folositi un blender sau un alt aparat pentru pisat ori macinat, ca sa maruntiti macesele cu apa in care au fiert conform ballmasonjars.com. Pasta obtinuta o lasati deoparte intr-un vas.
  • Folositi o sita ca sa strecurati pasta prin apasare. Va rezulta o pasta fina si mai densa, pe care trebuie sa o diluati treptat: turnati intai 500 ml apa, amestecati bine, apoi inca 250 ml apa, amestecati din nou si daca mai este necesar, mai adaugati inca 250 ml apa si amestecati bine iarasi. Trebuie ca pasta sa devina densa, dar fluida.
  • Puneti pasta intr-o cratita larga si adaugati zeama de lamaie, apoi lasati la fiert circa 40 de minute, la foc mediu spre mic.Dupa ce incepe sa clocoteasca, o mai lasati inca 10 minute, apoi opriti focul si o lasati sa se racoreasca putin.
  • Spalati si sterilizati borcanele si capacele cu filet.
  • Turnati in  borcanele sterilizate gemul cat este cald, dar nu fierbinte. Le infiletati si le asezati cu capacele in jos pana cand se racesc complet.

Pofta buna!

Citește și: Gem din caise cu zeama de lamaie

Abonează-te pe:Yve.ro news