Gem din caise

Share

Gemul din caise este foarte bun, de aceea este des utilizat si ca umplutura pentru prajituri, cornulete, clatite si alte asemenea deserturi.

Gem din caise

Gemul din caise se prepara usor si reprezinta un deliciu pentru intreaga familie. Iata cum puteti obtine cel mai bun gem de caise coapte, pe care sa il puteti savura ori de cate ori aveti pofta de ceva delicios, sau il puteti pastra in camara pentru a il consuma la iarna.

Ingrediente pentru gem din caise:

  • 1 kg de caise coapte
  • 500 – 600 g zahar granulat

Mod de preparare pentru gem din caise:

  • Alegeti caise coapte, dar sanatoase si nu prea terciuite, pe care le spalati si le curatati de samburi.
  • Asezati caisele intr-un vas de portelan, impreuna cu zaharul, alternand un rand de zahar si unul de caise.
  • Acoperiti vasul cu o hartie alba si il lasati sa stea asa timp de 12 ore.
  • In ziua urmatoare, il puneti la fiert pentru 20 de minute, la foc potrivit, amestecand continuu.
  • Turnati gemul de caise in borcane  cat timp este inca fierbinte si le sterilizati.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news