Home Reteta de pepeni murati

Reteta de pepeni murati

autor Nitu Alina
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/08/Reteta-de-pepeni-murati.jpg

Haideti sa vedem impreuna care sunt pasii de urmat pentru aceasta reteta a pepenilor murati, ce trebuie si ce nu trebuie sa facem pentru obtinerea lor la o calitate cat mai buna.

3

Sa fii roman inseamna sa fii extrem de original si inventiv, asa ca astazi ne vom axa pe una dintre cele mai gustoase retete facute acasa de multi dintre noi, si anume- reteta pentru pepeni murati. Trebuie sa recunoastem ca sunt de-a dreptul deliciosi insa cateodata obtinerea lor ne da o adevarata durere de cap.

Aveti nevoie de pepeni verzi cat se poate de mici sau de dimensiuni mijlocii cel mult, sare grunjoasa, zahar, apa, alte verdeturi de prin gradina (frunze de visin, hrean sau/si frunze de vita-de-vie). Cantitatile sunt optionale pentru fiecare parte, dar toate se vor pune in functie de kilogramele alese pentru pepene.

Pas 1

Pentru inceput, incepeti sa alegeti pepenii. Tineti minte ca trebuie sa fie de dimensiuni reduse deoarece in mod clar nu veti astepta 5-6 luni sa se mureze cum trebuie si sa-i consumati.

Pas 2

Alegerea butoiului este un pas destul de important deoarece acesta trebuie sa aiba o gura destul de larga pentru a nu taia pepenii, trebuie sa fie din plastic si sterilizat inainte. Se va pune la fundul butoiului verdeturile mai sus mentionate, rosii verzi daca va doriti, si pepenii printre pentru a ramane cat mai putine spatii goale.

Pas 3

Dupa ce aproape ati umplut butoiul, acoperiti totul cu vita-de-vie. Urmeaza sa faceti sucul alcatuit din sare, apa si zahar. Se amesteca totul pana nu mai exista nimic solid si se adauga peste, pana nivelul depaseste frunza de vita-de-vie.

Pas 4

Tot ce va mai ramane de facut este sa inchideti totul ermetic, sa-l lasati la loc racoros, pentru un timp de maximum doua luni, pentru ca mai apoi sa va puteti bucura din plin de savoarea acestora. menționează flouronmyface.com..

Daca este prima data cand aveti parte de aceasta experienta si nu stiti exact ce tip de pepene veti alege, luati de seama si tineti minte care sunt cei care se mureaza mai repede si cei are au nevoie de o perioada mai indelungata pentru a sti pe viitor si a nu gresi.

Citește și: Castraveti bulgaresti murati in otet

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate