Ciorbă rădăuţeană originală

Share

Ciorba rădăuţeană este un fel de mâncare specific în Moldova şi Bucovina. O puteţi asemăna cu ciorba de burtă în ceea ce priveşte gustul, doar că aceasta presupune folosirea pieptului de pui în loc de burtă şi este mult mai uşoară.

Ciorbă rădăuţeană

Gata în: 1h 15 min

Ingrediente:

– 1 pui întreg + 1 piept de pui

– 2 ouă

– 250 g iaurt/smântână

– 2 morcovi

– 2-3 căţei de usturoi

– 1 ceapă mare

– un praf de sare

– 1 păstârnac

– piper

– pătrunjel

Mod de preparare:

  1. Spălaţi bine carnea de pui şi o puneţi într-o oală cu apă şi puţină sare la fiert.
  2. Spălaţi legumele şi tocaţi-le corespunzător.
  3. Peste puiul din oală adăugaţi şi legumele tocate.
  4. Veţi şti că puiul este fiert în momentul în care carnea se desprinde de pe os.
  5. Când carnea a fiert o scoateţi din oală. La fel procedaşi şi cu legumele, doar că le puneţi în alt vas.
  6. Cât se răceşte carnea încât să puteţi începe să o tăiaţi, strecuraţi zeama în care a fiert puiul şi turnaţi-o în altă oală.
  7. Amestecați iaurtul/smântâna cu gălbenuşurile.
  8. Amestecul obţinut din iaurt şi gălbenuşuri îl veţi folosi ca să dregeţi zeama strecurată în care a fiert puiul.
  9. De la pui veţi folosi doar piepturile pe care le veţi tăia fâşii sau cubuleţe.
  10. Legumele fierte le pasaţi şi le adăugaţi în zeama dreasă.
  11. Adăugaţi şi piepturile de pui tocate.
  12. Condimentaţi cu sare şi piper după gust.
  13. La servire, adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt şi mujdeiul.

Recomandare:

  • La dresul ciorbei rădăuţene puteţi folosi doar iaurt, doar smântână sau puteţi face o combinaţie între cele două.
  • Pentru un plus de gust, puteţi încerca să folosiţi mai multe legume diferite.
  • Nu se recomandă ca mujdeiul să se adauge de dinainte în ciorbă, el putând fi adăugat în momentul servirii de cel care o va consuma…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news