3,9K
Ciorba rădăuţeană este un fel de mâncare specific în Moldova şi Bucovina. O puteţi asemăna cu ciorba de burtă în ceea ce priveşte gustul, doar că aceasta presupune folosirea pieptului de pui în loc de burtă şi este mult mai uşoară.
Gata în: 1h 15 min
Ingrediente:
– 1 pui întreg + 1 piept de pui
– 2 ouă
– 250 g iaurt/smântână
– 2 morcovi
– 2-3 căţei de usturoi
– 1 ceapă mare
– un praf de sare
– 1 păstârnac
– piper
– pătrunjel
Mod de preparare:
- Spălaţi bine carnea de pui şi o puneţi într-o oală cu apă şi puţină sare la fiert.
- Spălaţi legumele şi tocaţi-le corespunzător.
- Peste puiul din oală adăugaţi şi legumele tocate.
- Veţi şti că puiul este fiert în momentul în care carnea se desprinde de pe os.
- Când carnea a fiert o scoateţi din oală. La fel procedaşi şi cu legumele, doar că le puneţi în alt vas.
- Cât se răceşte carnea încât să puteţi începe să o tăiaţi, strecuraţi zeama în care a fiert puiul şi turnaţi-o în altă oală.
- Amestecați iaurtul/smântâna cu gălbenuşurile.
- Amestecul obţinut din iaurt şi gălbenuşuri îl veţi folosi ca să dregeţi zeama strecurată în care a fiert puiul.
- De la pui veţi folosi doar piepturile pe care le veţi tăia fâşii sau cubuleţe.
- Legumele fierte le pasaţi şi le adăugaţi în zeama dreasă.
- Adăugaţi şi piepturile de pui tocate.
- Condimentaţi cu sare şi piper după gust.
- La servire, adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt şi mujdeiul.
Recomandare:
- La dresul ciorbei rădăuţene puteţi folosi doar iaurt, doar smântână sau puteţi face o combinaţie între cele două.
- Pentru un plus de gust, puteţi încerca să folosiţi mai multe legume diferite.
- Nu se recomandă ca mujdeiul să se adauge de dinainte în ciorbă, el putând fi adăugat în momentul servirii de cel care o va consuma…
Poftă bună!