Clătitele cu brânză și stafide reprezintă o alternativă la clătitele clasice, diferența constând în compoziția umpluturii.
Clătitele cu brânză și stafide reprezintă o rețetă ușor de făcut; acestea sunt gata în circa 30 de minute.Ingrediente pentru clătite cu brânză și stafide:
- 500 g faină
- o cană cu lapte
- 2 ouă
- o linguriță de miere
- o lingură de smântână
- o lingură de ulei + o linguriță pentru prăjit
- un praf de sare
Pentru umplutură:
- 300 g brânză de vaci
- o lingură de smântână
- 1 gălbenuș
- 2 pliculețe de zahăr vanilat
- stafide
- miere sau zahăr granulat
Mod de preparare pentru clătite cu brânză și stafide:
- Puneți într-un bol făina, două ouă, o lingură de smântână, o linguriță de miere, o lingură de ulei, lapte și un praf de sare, apoi folosiți mixerul (dacă nu aveți la îndemână mixerul, puteți amesteca ingredientele într-un blender sau să le bateți cu telul).
- Puneți o linguriță de ulei într-o tigaie și, după ce s-a încins, luați din compoziție cu un polonic, turnați compoziția în tigaie și o înclinați cu grijă în sens circular, încât să se întindă, apoi lăsați clătita să se rumenească ușor timp de unul-două minute, după care o întoarceți și o lăsați și pe acea parte să se rumenească circa un minut.Procedați la fel pentru a forma și restul clătitelor, până când s-a terminat compoziția.
- Preparați umplutura: puneți într-un bol brânza, pe care o amestecați ușor cu două linguri de smântână, un gălbenuș, zahăr vanilat, stafide și o îndulciți după gust cu miere sau zahăr granulat…
- Umpleți clătitele: puneți câte o lingură de umplutură începând cu o margine, o întindeți pe ¾ din fiecare clătită, apoi rulați începând cu marginea respectivă.
Poftă bună!
Citește și: Tort de clătite cu ciocolată
Niciun comentariu încă