Clatite cu branza si stafide

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/03/Clătite-cu-brânză-și-stafide.jpg

Clătitele cu brânză și stafide reprezintă o alternativă la clătitele clasice, diferența constând în compoziția umpluturii.

Clătite cu brânză și stafide

Clătitele cu brânză și stafide reprezintă o rețetă ușor de făcut; acestea sunt gata în circa 30 de minute.Ingrediente pentru clătite cu brânză și stafide:

  • 500 g faină
  • o cană cu lapte
  • 2 ouă
  • o linguriță de miere
  • o lingură de smântână
  • o lingură de ulei + o linguriță pentru prăjit
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 300 g brânză de vaci
  • o lingură de smântână
  • 1 gălbenuș
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • stafide
  • miere sau zahăr granulat

Mod de preparare pentru clătite cu brânză și stafide:

  • Puneți într-un bol făina, două ouă, o lingură de smântână, o linguriță de miere, o lingură de ulei, lapte și un praf de sare, apoi folosiți mixerul (dacă nu aveți la îndemână mixerul, puteți amesteca ingredientele într-un blender sau să le bateți cu telul).
  • Puneți o linguriță de ulei într-o tigaie și, după ce s-a încins, luați din compoziție cu un polonic, turnați compoziția în tigaie și o înclinați cu grijă în sens circular, încât să se întindă, apoi lăsați clătita să se rumenească ușor timp de unul-două minute, după care o întoarceți și o lăsați și pe acea parte să se rumenească circa un minut.Procedați la fel pentru a forma și restul clătitelor, până când s-a terminat compoziția.
  • Preparați umplutura: puneți într-un bol brânza, pe care o amestecați ușor cu două linguri de smântână, un gălbenuș, zahăr vanilat, stafide și o îndulciți după gust cu miere sau zahăr granulat…
  • Umpleți clătitele: puneți câte o lingură de umplutură începând cu o margine, o întindeți pe ¾ din fiecare clătită, apoi rulați începând cu marginea respectivă.

Poftă bună!

Citește și: Tort de clătite cu ciocolată

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *