Home RETETERetete de mancareGarnituri Conopida si ardei grasi cu susan si sos

Conopida si ardei grasi cu susan si sos

autor Elena Yvette
336 vizualizari

Conopida și ardeii grași cu susan și sos reprezintă o rețetă care se poate prepara cu orice ocazie, în special la cinele luate în familie sau cu prietenii.

2

Conopida și ardeii grasi cu susan și sos constituie o mâncare ce va fi gata în circa zece minute. Puteți consuma această mâncare simplă sau împreună cu paste, quinoa, orez ori drept garnitură la fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru conopidă și ardei grași cu susan și sos:

  • 2 ardei grași mari, curățați pe interior
  • 900 g de conopidă (o căpățână medie) tăiată grosier
  • 2 linguri de ulei din semințe de susan
  • 2 lingurițe de semințe de susan
  • 3 lingurițe de ceapă verde mărunțită

• Pentru sos:

  • 2 lingurițe (sau după gust) de sos de soia
  • 1 linguriță de sirop de arțar
  • 1 linguriță de apă
  • 2 linguri de amidon alimentar

Mod de preparare pentru conopidă și ardei grași cu susan și sos:

  • Preîncingeți o tigaie adâncă la temperatură scăzută spre medie și adăugați uleiul.
  • Adăugați conopida și ardeii grași, acoperiți tigaia și o lăsați pe foc timp de opt minute, amestecând la fiecare câteva minute.
  • Într-un bol mic amestecați toate ingredientele pentru sos.
  • Turnați sosul în tigaie, amestecați și mai lăsați pe foc tigaia pentru câteva minute, până când s-a mai îngroșat sosul.
  • Amestecați din nou, presărați ceapa verde tocată și semințele de susan…
  • Serviți cald.

Poftă bună!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies