1,3K
Conopida și ardeii grași cu susan și sos reprezintă o rețetă care se poate prepara cu orice ocazie, în special la cinele luate în familie sau cu prietenii.
Conopida și ardeii grasi cu susan și sos constituie o mâncare ce va fi gata în circa zece minute. Puteți consuma această mâncare simplă sau împreună cu paste, quinoa, orez ori drept garnitură la fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.
Ingrediente pentru conopidă și ardei grași cu susan și sos:
- 2 ardei grași mari, curățați pe interior
- 900 g de conopidă (o căpățână medie) tăiată grosier
- 2 linguri de ulei din semințe de susan
- 2 lingurițe de semințe de susan
- 3 lingurițe de ceapă verde mărunțită
• Pentru sos:
- 2 lingurițe (sau după gust) de sos de soia
- 1 linguriță de sirop de arțar
- 1 linguriță de apă
- 2 linguri de amidon alimentar
Mod de preparare pentru conopidă și ardei grași cu susan și sos:
- Preîncingeți o tigaie adâncă la temperatură scăzută spre medie și adăugați uleiul.
- Adăugați conopida și ardeii grași, acoperiți tigaia și o lăsați pe foc timp de opt minute, amestecând la fiecare câteva minute.
- Într-un bol mic amestecați toate ingredientele pentru sos.
- Turnați sosul în tigaie, amestecați și mai lăsați pe foc tigaia pentru câteva minute, până când s-a mai îngroșat sosul.
- Amestecați din nou, presărați ceapa verde tocată și semințele de susan…
- Serviți cald.
Poftă bună!