Home RETETEDulceata Dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara

Dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara

autor Elena Yvette
969 views

Dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara este o combinatie sanatoasa, cu totul deosebita si apetisanta, care se prepara usor.

Dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara

Dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara este excelenta atat consumata simpla, cat si pe paine prajita sau biscuiti, ori ca umplutura pentru clatite, prajituri sau ca decor pentru alte preparate dulci. Va prezentam cum puteti face doua borcane de 250 g din aceasta dulceata; pentru cantitati mai mari, respectati proportiile pe care le adaptati. Trebuie sa stiti ca acest tip de dulceata rezista cel mult doua saptamani de la preparare.

Ingrediente pentru dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara:

  • 3 cani de zmeura proaspata sau congelata
  • 1 ¼ cani de zahar granulat
  • ¼ cana apa plata
  • zeama de la o portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 lingurite de ghimbir ras
  • 2 betigase de scortisoara
  • optional: 1 lingurita de gelatina

Mod de preparare pentru dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara:

  • Intr-o cratita, la temperatura ridicata, amestecati zmeura, zaharul, apa, zeama si coaja rasa de la portocala, ghimbirul si betigasele de scortisoara.
  • Cand incepe sa clocoteasca, reduceti flacara si adaugati gelatina, daca o folositi; lasati amestecul sa fiarba mocnit, timp de una-doua ore, pana cand se incheaga dulceata.
  • Luati cratita de pe foc si dati-o deoparte, sa se racoreasca si scoateti inlaturati betigasele de scortisoara.
  • Puteti servi pe loc dulceata aflata in acest stadiu, sau o puteti conserva pentru o durata de cel mult 2 saptamani, astfel: sterilizati borcanele, mai exact turnati apa fierbinte in ele, dupa care o scurgeti si turnati dulceata.
  • Fixati bine capacele si asezati borcanele in frigider…

Pofta buna!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed