Dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/08/Dulceata-de-zmeura-ghimbir-si-scortisoara.jpg

Dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara este o combinatie sanatoasa, cu totul deosebita si apetisanta, care se prepara usor.

Dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara

Dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara este excelenta atat consumata simpla, cat si pe paine prajita sau biscuiti, ori ca umplutura pentru clatite, prajituri sau ca decor pentru alte preparate dulci. Va prezentam cum puteti face doua borcane de 250 g din aceasta dulceata; pentru cantitati mai mari, respectati proportiile pe care le adaptati.Trebuie sa stiti ca acest tip de dulceata rezista cel mult doua saptamani de la preparare dezvăluie foodnetwork.co.uk.

Ingrediente pentru dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara:

  • 3 cani de zmeura proaspata sau congelata
  • 1 ¼ cani de zahar granulat
  • ¼ cana apa plata
  • zeama de la o portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 lingurite de ghimbir ras
  • 2 betigase de scortisoara
  • optional: 1 lingurita de gelatina

Mod de preparare pentru dulceata de zmeura, ghimbir si scortisoara:

  • Intr-o cratita, la temperatura ridicata, amestecati zmeura, zaharul, apa, zeama si coaja rasa de la portocala, ghimbirul si betigasele de scortisoara.
  • Cand incepe sa clocoteasca, reduceti flacara si adaugati gelatina, daca o folositi; lasati amestecul sa fiarba mocnit, timp de una-doua ore, pana cand se incheaga dulceata.
  • Luati cratita de pe foc si dati-o deoparte, sa se racoreasca si scoateti inlaturati betigasele de scortisoara.
  • Puteti servi pe loc dulceata aflata in acest stadiu, sau o puteti conserva pentru o durata de cel mult 2 saptamani, astfel: sterilizati borcanele, mai exact turnati apa fierbinte in ele, dupa care o scurgeti si turnati dulceata.
  • Fixati bine capacele si asezati borcanele in frigider…

Pofta buna!

Citește și: Dulceata acrisoara de coacaze rosii

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *