Varza cu orez și ouă este o rețetă sățioasă și gustoasă, care se prepară ușor și poate fi consumată simplă sau drept garnitură la friptură.
Varza cu orez și ouă se prepară prin metoda stir-fry și este gata în 20 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții după cum afirmă sursa tastesbetterfromscratch.com.
Ingrediente pentru varză cu orez și ouă:
- 4 căni de varză tocată
- 4 căni de orez cu bob lung, fiert al dente
- 4 ouă bătute
- 2 lingurițe de ulei vegetal
- 1 ceapă mică, tăiată cubulețe
- 1 cană de morcovi tăiați julien
- 2 căței de usturoi tocați mărunt
- 2 lingurițe de ghimbir ras sau tocat mărunt
- 2 lingurițe sos de soia
- 2 fire de arpagic verde, tăiate subțire
- sucul de la o lămâie
Mod de preparare pentru varză cu orez și ouă:
- Încingeți uleiul într-o tigaie wok, apoi adăugați ceapa, morcovii și varza, pe care le preparați prin metoda stir-fry, la temperatură ridicată, timp de cinci minute, până când încep să se înmoaie legumele și să capete o nuață maronie, după care adăugați usturoiul, care va fi gata în circa un minut.
- Adăugați și orezul (care a fost fiert al dente) peste legume și continuați să le gătiți prin metoda stir-fry pentru încă trei minute.
- Dați orezul spre marginile tigăii și, în mijloc, adăugați ouăle bătute, apoi agitați ușor tigaia, până sunt aproape gata, după care amestecați totul, lăsând pe foc pentru încă un minut…
- Luați tigaia de pe foc și adăugați sosul de soia, zeama de lămâie și arpagicul verde, apoi amestecați.
Poftă bună!
Citește și: Salata de broccoli cu paste spiralate
Niciun comentariu încă