Cornulețele cu cremă de nuci reprezintă o rețetă care se prepară cu precădere de sărbători și la ocazii speciale.
Cornulețele cu cremă de nuci presupun un aluat fraged, iar umplutura este realizată dintr-o cremă cu nuci măcinate, zahăr, pesmet dulce, albușuri, la care se adaugă aroma cojii de lămâie.Ingrediente pentru cornulețe cu cremă de nuci:
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 250 g unt
- Pentru cremă:
- 2 albușuri
- 150 g zahăr
- 150 g nuci măcinate
- 2 linguri de pesmet dulce
- coajă de lămâie rasă
Pentru ungerea cornulețelor înainte de coacere:
- albuș
Mod de preparare pentru cornulețe cu cremă de nuci:
- Bateți albușurile cu zahărul, să se facă spumă, amestecați cu nuca măcinată, pesmetul dulce și coaja de lămâie rasă.
- Amestecați făina cu untul, pentru a obține aluatul pe care îl întindeți apoi cu o grosime de trei-patru mm, după care îl tăiați în fâșii de zece cm lățime.
- În mijlocul fiecărei fâșii puneți crema pe care o presați printr-un cornet.
- Rulați apoi fiecare fâșie de aluat cu cremă, sub formă cilindrică, apoi o tăiați în bucăți de 12 cm.
- Îndoiți fiecare bucată de 12 cm sub formă ca de potcoavă.
- Așezați bucățile cu marginile în jos pe o tavă pentru copt și le ungeți cu albuș; opțional, puteți presăra deasupra lor puțină nucă măcinată.
- Încingeți cuptorul și introduceți tava cu cornulețele…
Poftă bună!
Citește și: Curcan umplut cu mere si castane la tava
Niciun comentariu încă