Cornulețe cu cremă de nuci

Share

Cornulețele cu cremă de nuci reprezintă o rețetă care se prepară cu precădere de sărbători și la ocazii speciale.

Cornulețe cu cremă de nuci

Cornulețele cu cremă de nuci presupun un aluat fraged, iar umplutura este realizată dintr-o cremă cu nuci măcinate, zahăr, pesmet dulce, albușuri, la care se adaugă aroma cojii de lămâie.

Ingrediente pentru cornulețe cu cremă de nuci:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 250 g unt
  • Pentru cremă:
  • 2 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 150 g nuci măcinate
  • 2 linguri de pesmet dulce
  • coajă de lămâie rasă

Pentru ungerea cornulețelor înainte de coacere:

  • albuș

Mod de preparare pentru cornulețe cu cremă de nuci:

  • Bateți albușurile cu zahărul, să se facă spumă, amestecați cu nuca măcinată, pesmetul dulce și coaja de lămâie rasă.
  • Amestecați făina cu untul, pentru a obține aluatul pe care îl întindeți apoi cu o grosime de trei-patru mm, după care îl tăiați în fâșii de zece cm lățime.
  • În mijlocul fiecărei fâșii puneți crema pe care o presați printr-un cornet.
  • Rulați apoi fiecare fâșie de aluat cu cremă, sub formă cilindrică, apoi o tăiați în bucăți de 12 cm.
  • Îndoiți fiecare bucată de 12 cm sub formă ca de potcoavă.
  • Așezați bucățile cu marginile în jos pe o tavă pentru copt și le ungeți cu albuș; opțional, puteți presăra deasupra lor puțină nucă măcinată.
  • Încingeți cuptorul și introduceți tava cu cornulețele…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news