Dovlecei marinați cu mirodenii

Share

Dovleceii marinați cu mirodenii au o aromă dulce, dar în același timp condimentată și sunt excelenți pentru cei care preferă legumele marinate.

Dovlecei marinati cu mirodenii

Dovleceii marinați cu mirodenii se consumă cu precădere alături de mâncărurile la cuptor pe bază de carne de pasăre și diverse fripturi.

Ingrediente pentru dovlecei marinați cu mirodenii:

  • 1 dovlecel mediu (450 g), tăiat în felii de câte circa 3 mm
  • 1 ceapă albă, tăiată în rondele de circa 3 mm
  • 2 căni oțet de mere
  • 2 +½ linguri de sare grunjoasă
  • 1 cană de zahăr granulat
  • ½ cană de apă ținută la temperatura camerei
  • 3 cuburi de gheață
  • 1+ ½ lingură de boabe de muștar sfarâmate
  • 1+ ½ lingură boabe de mustar întregi
  • ¾ lingură de turmeric
  • opțional: ½ lingură de fulgi de ardei roșii

Mod de preparare pentru dovlecei marinați cu mirodenii:

  • Într-un bol mic, amestecați apa și sarea grunjoasă, până se dizolvă complet sarea.
  • Puneți feliile de dovlecel într-o pungă de congelat care se poate sigila și adăugați apa și sarea dizolvată în apă, cuburile de gheață, ceapa; dacă este nevoie, mai adăugați niște apă ca să se acopere feliile de dovlecel, apoi sigilați punga, o agitați bine și lăsați să se marineze pentru o oră.
  • Între timp, puneți într-o cratiță oțetul, zahărul, muștarul, turmericul și fulgii de ardei roșii, dacă folosiți; lăsați la foc potrivit timp de 3 minute, amestecând din când în când până se dizolvă zahărul, apoi luați cratița de pe foc.
  • Scurgeți feliile de dovlecel în strecurătoare și absorbiți excesul de umezeală cu ajutorul unor servete de hârtie.
  • Asezați amestecul cu dovlecel într-un recipient mare din sticlă și turnați deasupra saramura, având grijă să acopere complet feliile de dovlecel, apoi îi puneți capacul…
  • Lăsați la marinat cel puțin o zi înainte de consum. După ce ați desfăcut capacul, dovleceii marinați rezistă la frigider în stare foarte bună până la două luni.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news