908
Gogonelele și morcovii în oțet se fac rapid și se consumă mai ales alături de fripturi, mâncăruri gătite și sandvișuri.
Gogonelele și morcovii în oțet au un gust minunat, îmbogățit de condimente precum usturoiul, piperul, mărarul, boabele de muștar și frunzele de dafin.
Ingrediente pentru gogonele și morcovi în oțet:
- gogonele verzi
- morcovi proaspeți
- crenguțe de mărar uscat
- boabe de muștar
- boabe de piper
- frunze de dafin
- căței de usturoi curățați
- zahar granulat
- sare grunjoasă
- oțet
- apă
Mod de preparare pentru gogonele și morcovi în oțet:
- Spălați și curățați bine toate legumele. Tăiați morcovii sub formă de rondele.
- Așezați alternativ gogonelele și morcovii în borcanele bine spălate.
- Adăugați și doi-trei căței de usturoi, câteva boabe de piper, câteva de muștar, o frunză de dafin și câte o crenguță de mărar.
- Într-o cratiță, dați în clocot apa cu oțet, sare și zahăr, după care turnați amestecul fierbinte în borcane, încât să acopere legumele și închideți capacele ermetic…
- Depozitați borcanele în cămară sau în frigider.
Poftă bună!