Paste cu piept de curcan si sos de rosii

Curcan cu sos de rosii la cuptor reprezinta o reteta culinara usor de preparat cu gust savuros dulce-acrisor, ideal meselor luate impreuna cu familia, fie ca vorbim despre pranz, fie ca vorbim despre cina.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/11/Curcan-cu-sos-de-rosii-la-cuptor.jpg

Pastele cu piept de curcan si sos de rosii reprezinta o reteta culinara usor de preparat, cu gust savuros, ideala meselor luate impreuna cu familia, fie ca vorbim despre pranz, fie despre cina.

Curcan cu sos de rosii la cuptor

Pastele cu piept de curcan si sos de rosii reprezinta o mancare satioasa, care se prepara usor la cuptor, iar rezultatul va fi cu siguranta unul apreciat de toata lumea.Ingrediente pentru paste cu piept de curcan si sos de rosii:

  • 500 grame de piept de curcan
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 100 ml de vin alb
  • mirodenii, dupa preferinta
  • paste

Pentru sos:

  • 2 cepe verzi
  • 4 catei de usturoi
  • suc de rosii
  • ulei de masline
  • mirodenii, dupa preferinta

Mod de preparare pentru paste cu piept de curcan si sos de rosii:

  •  Se va asezona pieptul de curcan si se va lasa la rece pret de doua ore, dupa care se va prepara sosul.
  • Se vor taia marunt cepele si usturoiul, se vor cali in ulei si se va adauga sucul de rosii, mirodeniile, lasandu-se la fiert 20 de minute.
  • Se vor fierbe pastele, urmand instructiunile de pe ambalaj.
  • Se va preincalzi cuptorul.
  • Pieptul de curcan asezonat se va pune intr-o tava, se va adauga sosul, apoi o cana de apa, se va acoperi tava cu o folie de aluminiu si se va introduce in cuptor pentru 30 de minute; dupa aceea, se va scoate folia de aluminiu si se va mai lasa sa stea la cuptor inca 20 de minute…
  • La servire, carnea de curcan si sosul se amesteca impreuna cu pastele.

Pofta buna!

Citește și: Paste cu sos și carne tocată

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *