Pastele cu piept de curcan si sos de rosii reprezinta o reteta culinara usor de preparat, cu gust savuros, ideala meselor luate impreuna cu familia, fie ca vorbim despre pranz, fie despre cina.
Pastele cu piept de curcan si sos de rosii reprezinta o mancare satioasa, care se prepara usor la cuptor, iar rezultatul va fi cu siguranta unul apreciat de toata lumea.Ingrediente pentru paste cu piept de curcan si sos de rosii:
- 500 grame de piept de curcan
- 2 linguri de ulei de masline
- 100 ml de vin alb
- mirodenii, dupa preferinta
- paste
Pentru sos:
- 2 cepe verzi
- 4 catei de usturoi
- suc de rosii
- ulei de masline
- mirodenii, dupa preferinta
Mod de preparare pentru paste cu piept de curcan si sos de rosii:
- Se va asezona pieptul de curcan si se va lasa la rece pret de doua ore, dupa care se va prepara sosul.
- Se vor taia marunt cepele si usturoiul, se vor cali in ulei si se va adauga sucul de rosii, mirodeniile, lasandu-se la fiert 20 de minute.
- Se vor fierbe pastele, urmand instructiunile de pe ambalaj.
- Se va preincalzi cuptorul.
- Pieptul de curcan asezonat se va pune intr-o tava, se va adauga sosul, apoi o cana de apa, se va acoperi tava cu o folie de aluminiu si se va introduce in cuptor pentru 30 de minute; dupa aceea, se va scoate folia de aluminiu si se va mai lasa sa stea la cuptor inca 20 de minute…
- La servire, carnea de curcan si sosul se amesteca impreuna cu pastele.
Pofta buna!
Citește și: Paste cu sos și carne tocată