Sosul de roșii aromat este o rețetă care se prepară cu ușurință acasă, din ingrediente sănătoase.
Sosul de roșii aromat este adaptabil, ideal pentru a da savoare și culoare pastelor, fasolei bătute, dar îmbunătățește și gustul preparatelor precum chili sau a celor pe bază de quinoa, ton, linte și multe altele.Ingrediente pentru sos de roșii aromat:
- 1 ½ cană de roșii tăiate sub formă de cubulețe (dacă folosiți roșii cherry, trebuie să le tăiați pe jumătate)
- 1 ceapă tăiată cubulețe
- 1 cățel de usturoi, tăiat în felii subțiri
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 1 cană cu apă
- 1 linguriță de oregano uscat
- ½ lingură de pudră de chili (boia iute)
- ½ lingură de sare de mare
Mod de preparare pentru sos de roșii aromat:
- Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adâncă.
- Adăugați ceapa și o sotați timp de circa zece minute, până se înmoaie bine.
- Adăugați roșiile, apa, usturoiul, sarea de mare, oregano și pudra de chili.
- Acoperiți tigaia și o lăsați la foc mediu, timp de 10-15 minute, până când roșiile s-au pătruns și încep să se dezintegreze…
Poftă bună!
Citește și: Sote de ciuperci