Rondelele de cartofi cu cimbru reprezintă o mâncare foarte gustoasă care poate fi consumată ca atare sau drept garnitură la fripturi de tot felul, diverse grătare sau mâncăruri cu pește.
Rondelele de cartofi cu cimbru pot fi consumate cu orice ocazie, la mesele de prânz sau cină. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru șase-opt porții.
Ingrediente pentru rondele de cartofi cu cimbru:
- 2 kg de cartofi
- 8 lingurițe de unt nesărat, topit
- 1 linguriță de cimbru verde, tocat
- 1 linguriță de sare grunjoasă
Mod de preparare pentru rondele de cartofi cu cimbru:
- Încingeți cuptorul la 190º C.
- Curățați cartofii, apoi îi tăiați sub formă de rondele subțiri folosind un cuțit mare sau o mandolină de bucătărie.
- Ungeți cu două lingurițe de unt topit o tavă mare și aranjați rondelele de cartofi în poziție verticală, ușor înclinată, până se umple complet, apoi turnați deasupra restul de șase lingurițe de unt topit; presărați sare grunjoasă și cimbru.
- Lăsați tigaia la cuptor aproximativ o oră, până când se rumenesc rondelele de cartofi…
- Înainte de a servi, lăsați tava deoparte pentru zece minute, să se răcorească.
Poftă bună!