1,1K
Rondelele de dovlecei cu lămâie și parmezan reprezintă o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, ușor de preparat.
Rondelele de dovlecei cu lămâie și parmezan se pot consuma ca atare sau drept garnitură la fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.
Ingrediente pentru rondele de dovlecei cu lămâie și parmezan:
- 4 dovlecei tăiați sub formă de rondele subțiri
- 1/4 cană parmezan ras
- 3 linguri de unt nesărat
- coaja rasă de la o lămâie
- 2 linguri de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă (sau mai mult, în funcție de gust)
- 2 căţei de usturoi, mărunțiți
- ½ lingură de cimbru uscat sau câteva fire verzi
- sare grunjoasă
- piper măcinat
Mod de preparare pentru rondele de dovlecei cu lămâie și parmezan:
- Topiți untul într-o tigaie mare, la flacără potrivită, apoi adăugați usturoiul mărunțit și îl căliți, amestecând frecvent în tigaie, timp de circa un minut.
- Adăugați rondelele de dovlecei, cimbrul și coaja rasă de lămâie și le lăsați pe foc, întorcând rondelele pe partea cealaltă o dată. Este necesar ca rondelele să stea câte două-trei minute pe fiecare parte, până se pătrund și capătă o nuanță aurie.
- Asezonați cu sare grunjoasă și piper măcinat, după gust; presărați parmezan ras și stropiți cu zeamă de lămâie…
- Serviți cald.
Poftă bună!