Rondelele de dovlecei cu lămâie și parmezan reprezintă o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, ușor de preparat.
Rondelele de dovlecei cu lămâie și parmezan se pot consuma ca atare sau drept garnitură la fripturi.Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.Ingrediente pentru rondele de dovlecei cu lămâie și parmezan:
4 dovlecei tăiați sub formă de rondele subțiri
1/4 cană parmezan ras
3 linguri de unt nesărat
coaja rasă de la o lămâie
2 linguri de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă (sau mai mult, în funcție de gust)
Mod de preparare pentru rondele de dovlecei cu lămâie și parmezan:
Topiți untul într-o tigaie mare, la flacără potrivită, apoi adăugați usturoiul mărunțit și îl căliți, amestecând frecvent în tigaie, timp de circa un minut.
Adăugați rondelele de dovlecei, cimbrul și coaja rasă de lămâie și le lăsați pe foc, întorcând rondelele pe partea cealaltă o dată.Este necesar ca rondelele să stea câte două-trei minute pe fiecare parte, până se pătrund și capătă o nuanță aurie.
Asezonați cu sare grunjoasă și piper măcinat, după gust; presărați parmezan ras și stropiți cu zeamă de lămâie…
Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor.
Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat.
Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase.
Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.
Niciun comentariu încă