Pasca traditionala romaneasca

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,K views 2 minute timp de citit

Pasca traditionala romaneasca este o reteta care se prepara foarte simplu si este nelipsita de pe mesele tuturor celor care tin sa respecte obiceiurile crestinesti stravechi.

Pasca traditionala romaneasca are la baza un aluat pufos ca de cozonac aromat, branza proaspata de vaci si stafide inchise la culoare.

Ingrediente pentru pasca traditionala romaneasca:

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 4 oua proaspete
  • 1 galbenus de ou
  • 250 ml lapte dulce
  • 175 g unt
  • 25 g drojdie uscata granulata
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie rasa
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingura de unt sau ulei

Pentru umplutura:

  • 3 oua
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de stafide inchise la culoare
  • putin gris
  • esenta de rom

Mod de preparare pentru pasca traditionala romaneasca:

Preparati aluatul:

  • Amestecati faina cu drojdia.
  • Separat, bateti 2 albusuri sa fie spuma, iar pe celelalte 2 le puneti deoparte.
  • Adaugati 4 galbenusuri si presarati sare.
  • Dizolvati zaharul in lapte si turnati treptat peste spuma de oua.
  • Adaugati coaja de lamaie, zaharul vanilat si faina combinata de faina cu drojdie.
  • Amestecati toate ingredientele pana cand aluatul capata consistenta.
  • Maruntiti untul si puneti-l treptat in aluat, amestecand incontinuu, apoi lasati aluatul la dospit.

Preparati umplutura:

  • Inmuiati stafidele in esenta de rom, bateti ouale sa fie spuma.
  • Amestecati branza cu zahar, adaugati stafidele imbibate in esenta de rom, ouale spuma si grisul.
  • Dupa ce a dospit aluatul, il impartiti in doua.
  • Ungeti tava cu unt/ulei.
  • Intindeti prima jumatate incat sa devina o foaie si o asezati pe de-a lungul tavii.
  • Impletiti un colac din a doua jumatate de aluat si il puneti in tava.
  • Apoi turnati umplutura si impletiti peste colac si umplutura marginile foii, incat sa se acopere.
  • Incingeti cuptorul la 180˚C.
  • La urma, ungeti pasca folosind un galbenus si o introduceti la cuptor pentru 30 – 40 minute, la foc mediu.

Pofta buna!

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies