Pasca cu multa branza dulce si stafide este o reteta romaneasca pentru unul dintre cele mai bune preparate specifice Pastelui.
Pasca cu multa branza dulce si stafide este usor de pregatit, iar aroma sa este una absolut delicioasa.
Ingrediente pentru pasca cu multa branza dulce si stafide:
Pentru aluat:
- 2 oua proaspete
- 500 g faina
- 30 g drojdie
- 150 g unt
- 250 ml lapte dulce
- coaja de lamaie
- 150 g zahar granulat
- 1 plic de vanilie
Pentru umplutura:
- 2 oua proapete
- 500 g branza dulce
- 150 g stafide
- 3 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri de zahar
Mod de preparare pentru pasca cu multa branza dulce si stafide:
- Preparati aluatul: amestecati intr-un bol cele ouale, faina, faina, drojdia, untul, laptele, coaja de lamaie, zaharul, vanilia, apoi lasati aluatul deoparte la dospit.
- Dupa aceea, preparati umplutura: intr-un alt bol, combinati branza, stafidele, zaharul granulat si pe cel vanilat.
- Dupa ce aluatul a dospit, il intindeti si faceti niste impletituri sub forma rotunda conform celor specificate de epicurious.com. Ungeti o tava cu ulei si asezati pe toata suprafata acesteia aluatul si il ungeti cu ou.Lasati aluatul in tava timp de 15 minute pentru a mai creste putin, apoi incingeti cuptorul si introduceti tava.
- Lasati 15 minute la foc mare, iar pentru ultimele 30 de minute dati pe flacara mica.
- Se poate servi calda sau rece…
Pofta buna!
Citește și: Pască cu brânză fără aluat