Reţetă macarons cu făină de migdale


222

Rețetă macarons: Sunt convinsă că aţi auzit şi că sigur le-aţi întâlnit pe faimoasele fursecuri numite macarons.

Reţetă macarons

Probabil știți că sunt dificil de preparat în casă, dar nu e nimic de care o gospodină ar trebui să se îngrijoreze. Macarons necesită doar puţină atenţie la modul în care preparați compoziția, dar rezultatul este delicios.

Gata în: 3 h

Ingrediente macarons

– 250 g făină de migdale
– 450 g zahăr pudră
– 20 g cacao
– 6 albușuri

– 50 g zahăr tos
– colorant roșu lichid sau colorant rosu pudră

Crema de ciocolată

-220 ml smântână dulce pentru frișcă
– 20 g ceai Earl Grey
– 250 g ciocolată neagră (50% cacao)
– 50 g unt

Mod de preparare macarons

 1. Într-un vas amestecați făina de migdale cu zahărul pudră şi cacaua.
 2. Cu ajutorul unui mixer veţi bate spumă albuşurile până când obţineţi o spumă uşor moale. Acum este momentul să începeţi să adăugaţi pe rând câte o linguriţă din zahărul tos până veţi ajunge la o spumă tare. În acest moment puteţi adăuga şi colorantul.
 3. Amestecul din făina de migdale, zahărul şi cacaua se adaugă în trei tranşe. Prima tranşă va fi mai mică din punct de vedere cantitativ ca mai apoi să creşteţi treptat. Mare atenţie la cum încorporaţi amestecul în spumă. Vă puteţi folosi de o paletă lată şi amestecaţi într-o singură direcţie (mişcările pot fi una pe lângă pereţii vasului, alta prin centru şi tot aşa).
 4. Repetaţi aceste mişcări până când veţi obţine o compoziţie cu o consistenţă groasă şi uşor lucioasă.
 5. Într-un spriţ (instrument de ornare a prăjiturilor) turnaţi cu grijă cam jumătate din compoziţie, astfel încât să nu se formeze goluri de aer.
 6. Pregătiţi tava de copt cu hârtie de copt şi începeţi să daţi drumul la compoziţia din spriţ sub forma unor discuri micuţe. Atenţie însă să păstraţi distanţă între ele! Ca să vă vină mai uşor, pregătiţi de dinainte foi de hârtie de copt pe care le veţi umple cu disculeţe.  Chiar dacă veţi introduce câte o tavă la copt, procesul de coacere va fi astfel mult mai rapid (nu veţi mai pierde timp să pregătiţi altă foaie cu macarons şi nu vă va mai rămâne decât să scoateţi foaia din tavă şi să o aşezaţi pe cealaltă).
 7. Le coaceţi la o temperatură de 150°C pentru 20 de minute.
 8. Le lăsaţi să se răcească pentru a le putea desprinde de pe hârtia de copt, dar şi pentru momentul umplerii lor.
 9. În timpul cât se coc macarons-urile, preparaţi umplutura lor sau, mai elaborat, ganache-ul de ciocolată, astfel: într-o oală puneţi smântâna la încălzit şi, când devine destul de fierbinte, adăugaţi ceaiul şi lăsaţi să se infuzeze timp de cinci minute.
 10. Strecuraţi smântâna şi o puneţi iar la foc. Peste ea adăugaţi ciocolata şi untul şi amestecaţi. Când s-au topit ciocolata şi untul daţi la rece câteva minute apoi (la frigider) pentru 45 de minute.
 11. Sortaţi macarons-urile după mărime astfel încât să fie pereche şi începeţi să le umpleţi cu ganache-ul de ciocolată. Uniţi cele două jumătăţi şi presaţi-le suficient cât se întindă crema pe toată suprafaţa macaron-ului, iar aşa veţi proceda cu fiecare…
 12. Când le-aţi terminat, le aşezaţi într-o caserolă cu capac şi le daţi la frigider. Înainte de servire le scoateţi pentru câteva minute la temperatura camerei.

Poftă bună!

loading...