Trigoanele cu brânză și dulceață reprezintă o alegere foarte bună pentru momentele în care doriți să îi surprindeți pe cei dragi cu ceva gustos.
Trigoanele cu brânză și dulceață se prepară ușor. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru 15 – 20 de bucăți.
Ingrediente pentru trigoane cu brânză și dulceață:
Pentru aluat:
- 1+ 2/3 cană de făină
- un pachet de unt sau margarină
- ¾ cană de brânză cottage
- 2 lingurițe de zahăr granulat
- o lingură de extract de vanilie
- un praf de de sare
Pentru umplutură:
- ½ cană de dulceață (de exemplu, de pere)
- zahăr pudră
Mod de preparare pentru trigoane cu brânză și dulceață:
- Puneți într-un bol untul/margarina, zahărul granulat și sarea, apoi le mixați cu un mixer electric.
- Adăugați brânza cottage și extractul de vanilie, după care mixați din nou, până când obțineți o compoziție cu aspect de cremă.
- Adăugați treptat făina și frământați, apoi acoperiți bolul cu o folie și îl lăsați la frigider pentru trei ore.
- Încingeți cuptorul la 200˚C și tapetați o tavă cu hârtie pentru copt.
- Presărați făină pe spațiul de lucru și întindeți aluatul sub forma unei foi subțiri, dar care să nu se rupă.
- Tăiați foaia de aluat în pătrate cu latura de opt cm, iar în mijlocul fiecăruia puneți câte o linguriță de dulceață.
- Împăturiți sub formă de triunghi fiecare pătrat, apoi înțepați cu o scobitoare în partea superioară, pentru a nu se forma o bulă de aer în timpul coacerii.
- Așezați trigoanele în tavă și o introduceți la cuptor pentru circa 15 – 20 minute, până când acestea capătă o nuanță aurie.
- După aceea, le lăsați să se răcorească, apoi le puteți pudra cu zahăr.
- Consumați trigoanele calde sau ținute la temperatura camerei…
Poftă bună!
Citește și: Rondele de dovlecei cu lămâie și parmezan