Trigoane cu gem

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/03/Trigoane-cu-gem.jpg

Trigoanele cu gem reprezintă un deliciu pentru cei care adoră preparatele de casă. Aceasta este o versiune de post.

Trigoane cu gem

Trigoanele cu gem sunt gata în circa 80 de minute. Ca umplutură, puteți folosi gemul preferat, nuci sau migdale ori alune de pădure măcinate, esență de rom și coaja rasă de la o lămâie.

Ingrediente pentru trigoane cu gem:

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 125 g margarină
  • 100 g zahăr granulat
  • 125 ml apă minerală
  • un plic de zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 10 ml ulei

Pentru umplutură:

  • 125 g gem la alegere, de care preferați
  • 50 g nuci sau migdale ori alune de pădure (măcinate)
  • ½ linguriță esență de rom
  • coaja rasă de la ½ lămâie

Opțional, pentru decor:

  • zahăr pudră vanilat

Mod de preparare pentru trigoane cu gem:

  • Tăiați margarina sub formă de cuburi pe care le puneți într-un vas și le topiți pe baie de abur; când încep să se topească adăugați zahărul, apoi mixați timp de aproximativ trei minute potrivit informațiilor de la proveg.org. Adăugați apa minerală, praful de copt, zahărul vanilat și un praf de sare, după care mai mixați pentru câteva minute, timp în care încorporați treptat făina și amestecați până când rezultă un aluat consistent, omogenizat. Lăsați aluatul să se odihnească pentru 30 de minute, la rece.
  • Puneți într-un bol gem de prune, nuci sau migdale ori alune de pădure măcinate, coaja de lămâie rasă și esența de rom, după care le amestecați bine.
  • Întindeți aluatul sub forma unei foi de aproximativ 0.5 cm și o tăiați în pătrățele.
  • Pe fiecare pătrățel puneți câte o linguriță de umplutură pe care o întindeți cu grijă, fără a ajunge și pe margini.
  • Împăturiți fiecare pătrățel pe care l-ați umplut, să apară sub formă triunghiulară și apăsați marginile ușor cu furculița.
  • Încingeți cuptorul la 180º C; așezați într-o tavă o hârtie pentru copt pe care o ungeți cu ulei și apoi o tapetați cu făină.
  • Așezați trigoanele în tavă și le lăsați la copt pentru 20 – 25 de minute, până când capătă o nuanță aurie.
  • După ce s-au copt, le lăsați deoparte să se răcească în totalitate.
  • Opțional, puteți presăra deasupra lor zahăr pudră vanilat…

Poftă bună!

 

Citește și: Amestec sotat cu pasta de curry

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *