Savarina preparata acasa

Share

Savarina preparata acasa este o prajitura ce va aduce zambetele pe fetele tuturor, fiind ideala atat pentru sarbatori, cat si pentru aniversari.

Savarina preparata acasa

Savarina preparata acasa este o prajitura fina, care se prepara usor. Daca iti doresti sa iti suprinzi familia si prietenii cu un desert foarte bun, aceasta este alegerea ideala.

Ingrediente pentru savarina preparata acasa:

  • 24 forme de briosa
  • 8 oua proaspete
  • 8 linguri pesmet
  • 2 linguri faina alba
  • 8 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie

Ingrediente pentru ornat:

  • 600 ml frisca
  • zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina la 1 lingurita lapte praf

Ingrediente pentru sirop:

  • 800 ml apa
  • 400 grame zahar
  • esenta rom
  • esenta de vanilie

Ingrediente pentru ornare, la alegere:

  • gem de fructe
  • jeleu
  • topping (dupa preferinta)
  • fructe (de exemplu, capsuni)

Mod de preparare pentru savarina preparata acasa:

  • Se vor separa albusurile de galbenusuri, albusurile batandu-se cu zahar pana se obtine un amestec precum bezeaua. Se vor adauga galbenusurile, pesmetul si faina alba.
  • Se va pregati o tava cu briose si se va turna in fiecare aluat cat sa se umple pe ¾; se vor coace pana cand vor trece testul cu scobitoarea.
  • In acest timp, se va pregati siropul. Se vor pune apa si zaharul intr-un bol si se vor fierbe pana cand se dizolva zaharul. Dupa ce fierbe, se adauga romul si vanilia. Frisca se va amesteca pret de un minut si apoi se va adauga zaharul pudra si se va mixa pana se intareste.
  • Daca va nemultumeste frisca obtinuta, daca nu este suficient de tare, se recomanda sa se adauge laptele praf si gelatina.
  • Se vor scoate savarinele si se vor lasa sa se raceasca, dupa care se vor taia la baza si se vor pune intr-o tava sa se insiropeze.
  • Se va umple buzunarul fiecarei savarine cu frisca, dupa ce au fost insiropate.
  • Deasupra, se va pune capacul si se va glazura cu gem de fructe, jeleu sau topping; puteti servi si cu fructe (de exemplu, capsuni)…

Pofta buna!

 


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news