Cum sa creati o legatura stransa in cadrul relatiei

Share

O legatura (prin prisma relatiei) este atunci cand doua persoane au o conexiune. A fi atrasi unul de celalalt si a imparti un set de valori comune si interese, va aduc impreuna drept cuplu, dar legatura nu este cu adevarat stransa. In afara faptului ca exista dragoste si afectiune intre voi, trebuie sa vedeti daca sunteti sau nu si prieteni. Este posibil sa fiti astfel? Desigur! Mai mult, este chiar necesar daca doriti sa aveti o legatura durabila.

Cum sa creati o legatura stransa in cadrul relatiei

Dorinta de a va fi dor si pasiunea dintre voi sunt importante, dar nu alimenteaza suficient relatia. Prin prietenie, relatia voastra va avea acea putere de a rezista in orice circumstante. Se pot ivi faze in viata voastra de cuplu in care nu veti trece prin cele mai pasionale momente. Este ceva normal si nu inseamna ca nu mai exista dragoste sau dorinta.

Pe masura ce relatia devine tot mai serioasa, veti trece prin multe experiente si etape in care dragostea si sexul pasional vor fi lasate la o parte pentru o vreme. Aici intervine prietenia si, de aceea, este atat de importanta. Ar trebui sa fiti acolo unul pentru celalalt, sa intelegeti situatiile si grijile prin care trece partenerul. Uita-te la prietenii tai. Observa lucrurile care fac grozava prietenia dintre tine si ei si daca acele calitati se regasesc partial sau total si la partenerul tau (de exemplu, daca iti tine partea atunci cand ai nevoie). Alt aspect important este sa tii minte ce tip de comportament nu ai accepta din partea unui prieten, si cu siguranta nu ar trebui sa il accepti nici din partea partenerului.

Nu este usor sa comparam prietenii cu iubitul, deoarece suntem indragostiti de partener, asadar avem mai multa rabdare cu el, decat cu prietenii. Te poti face ca nu vezi, pentru ca dragostea te orbeste, trecandu-i cu vederea fara a mai realiza daca este un prieten adevarat si un partener bun. Cum iti poti da seama? O prietenie se bazeaza practic pe aceleasi calitati care sunt definitorii pentru dragostea adevarata. Diferenta este ca suntem indragostite si nutrim o dorinta profunda pentru partener, luandu-ne angajamentul spre a ne construi un viitor, si poate chiar sa ne casatorim si sa ne intemeiem o familie impreuna.

Lista de mai jos te va ajuta sa vezi daca partenerul iti este si prieten:
– puteti discuta si va puteti marturisi orice
– partenerul te sustine si este alaturi de tine atunci cand simti nevoia sa vorbesti cu cineva
– puteti conta unul pe celalalt cand este necesar
– este umarul pe care sa plangi atunci cand ai nevoie
– aveti multe in comun
– va acceptati reciproc asa cum sunteti
– te asculta si considera ca parerea ta este importanta

Nu te simti vinovata ca ai asteptari mari de la iubitul tau. Oamenii simt deseori ca ar trebui sa fie mai ingaduitori si intelegatori cand vine vorba de jumatatea lor. Desi este important sa ne mentinem atitudinea intelegatoare (pentru a evita neintelegerile si certurile), nu trebuie sa scapi lucrurile de sub control sau sa inventezi scuze pentru greselile partenerului…

Ar trebui sa te astepti la mai mult decat la un asemenea comportament. Meriti ceva mai bun. La urma urmei, investesti majoritatea emotiilor si timpul in partenerul tau, asadar aminteste-ti intotdeauna ca ai si tu dreptul sa primesti la fel.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news