Clătite cu carne

Share

Toată lumea îndrăgeşte clătitele, mai ales că sunt un desert rapid, uşor de preparat şi dulce. Vă propun să încercaţi o altă reţetă mai puţin dulce de servire a clătitelor, adică niște clătite cu carne.

Cuprins:

Clătite cu carne

Timp de preparare: 1h 30 min

Ingrediente

Pentru clătite

– 2 ouă
– 400 ml lapte
– un praf de sare
– 200-250g de făină

Pentru umplutură

– 300g carne tocată de porc şi vită
– 1 ceapă
– 1 ardei gras
– 1 legătură pătrunjel
– 2 roşii decojite
– 2 ouă
– 50 ml smântână
– sare, piper, pesmet
– ulei

Mod de preparare

1. Pregătirea clătitelor
Într-un vas se amestecă laptele cu cele două ouă şi sarea, apoi se încorporează făina cernută. Tigaia se pune la foc moderat şi se unge cu ulei, iar cu ajutorul unui polonic sau al unei ceşti se porţionează clătitele din compoziţia obţinută pentru a fi la fel de subţiri, dar şi coapte.
2. Pregătirea umpluturii
Se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei peste care se adaugă carnea tocată, apoi, după câteva minute, când carnea îşi schimbă culoarea, puteţi pune ardeiul şi roşiile tocate. La final, se încorporează carnea cu smântâna şi cu pătrunjelul mărunţit.

Ansamblarea

– Fiecare clătită este umplută cu o lingură – o lingură şi jumătate din compoziţia de carne. Se rulează clătitele şi se trec prin făină, ou bătut şi pesmet. Se coc în ulei încins până devin rumene şi crocante. În loc de pesmet, puteţi încerca şi susan sau în compoziţia clătitelor puteţi adăuga seminţe pentru un plus de savoare şi consistenţă.
– Dacă vreţi să evitaţi consumul excesiv de ulei, puteţi tapeta o tavă cu puţin unt şi făină, apoi să aşezaţi clătitele pe rând în ea. Nu mai este nevoie să le treceţi prin făină şi ou bătut, dar puteţi prepara un sos din roşii şi busuioc pe care să îl turnaţi după ce aţi aşezat clătitele în tavă. Se coc la foc moderat până devin rumene.
– Totul depinde de gustul şi de preferințele voastre clasice sau moderne…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news