Tocana de vita cu galuste si ghimbir este o reteta minunata pentru sarbatori, pe care o puteti imparti cu familia si musafirii.
Tocana de vita cu galuste si ghimbir se potriveste intr-o combinatie excelenta cu salata favorita si se pot consuma la masa de pranz sau la cina.
Ingrediente pentru tocana de vita cu galuste si ghimbir:
- 1 kg carne de vita
- 300 g dovlecel galben
- 300 ml bulion pentru carne de vita
- 250 g prune
- 3 cepe rosii
- 3 catei de usturoi
- 300 ml vin rosu
- 1 lingurita sos Worcestershire
- 1 lingurita ulei de masline
- putina pudra de turmeric
- ½ lingurita radacina proaspata de ghimbir ras
- 2 lingurite de chimen macinat
- putin patrunjel
- putina faina
Pentru galuste:
- 200 g faina
- 100 g margarina sau unt
- melasa
- 1 lingurita praf de copt
- sare de mare
Mod de preparare pentru tocana de vita cu galuste si ghimbir:
Taiati carnea de vita in portii mici, maruntiti cepele, zdrobiti usturoiul, taiati in cubulete dovlecelul. Incingeti cuptorul la 180°C. Treceti carnea de vita prin faina si asezonati-o. Incalziti intr-o tigaie mare ulei, puneti carnea si agitati-o pana cand devine aurie, apoi o dati deoparte. Prajiti ceapa, usturoiul si ghimbirul timp de 5 minute, apoi adaugati chimenul si turmericul. Puneti iar carnea in tigaie, apoi dovlecelul si adaugati bulionul, vinul, otetul si sosul Worcestershire. Lasati sa fiarba in zeama si adaugati prunele. Acoperiti cu un capac si lasati la cuptor sa se coaca timp de o ora conform olivemagazine.com. Preparati galustele: asezati ingredientele uscate intr-un bol si adaugati un prafai de sare. Puneti apoi margarina/untul si combinati cu amestecul de faina. Adaugati putina apa, faceti formele de galusti cu lingura, apoi punei melasa si amplasati galustele in tocana si lasati 20 – 25 minute la cuptor pana cand galustele se rumenesc usor. La urma, presarati patrunjel.
Pofta buna!
Citește și: Fajita de carne de vita