Carnea tocată de pasăre cu fasole verde este o rețetă foarte gustoasă pe care o puteți prepara cu ușurință pentru cină.
Carnea tocată de pasăre cu fasole verde se poate consuma ca atare sau împreună cu orez și alte legume.Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.Ingrediente pentru carne tocată de pasăre cu fasole verde:
- 450 g carne tocată de pasăre (de exemplu, de pui sau de curcan)
- 1+ ½ cană de fasole verde proaspătă sau congelată, ruptă ori tăiată în mai multe bucăți
- ½ cană de ardei gras (de preferință, galben), tăiat cubulețe
- ½ cană de ceapă tocată
- 1 lingură de usturoi zdrobit
- ¾ cană de sos de tomate preparat acasă ori sos pentru paste
- 2 linguri de ulei (de preferință ulei de măsline extravirgin)
- un praf de ardei chili
- sare
- piper
Mod de preparare pentru carne tocată de pasăre cu fasole verde:
- Încingeți uleiul într-o tigaie mare, la temperatură medie spre ridicată.
- Adăugați carnea tocată de pasăre și desfaceți-o în mai multe bucăți mici.
- După ce s-a pătruns carnea, adăugați ceapa și usturoiul; amestecați ocazional în tigaie, până când ceapa capătă o nuanță de auriu spre maroniu.
- Adăugați cubulețele de ardei gras, fasolea verde și sosul de tomate; acoperiți tigaia cu un capac și lăsați pe foc până când se înmoaie ardeiul și fasolea.
- Presărați sare, piper și praf de chili după gust.
- Acest fel de mâncare se servește cald…
Poftă bună!
Citește și: Rulada de carne de pui