Home RETETERetete de mancareRetete cu miel Pulpa de miel in vin alb, la cuptor

Pulpa de miel in vin alb, la cuptor

autor Elena Yvette
50 vizualizari

Pulpa de miel in vin alb la cuptor este o reteta specifica sarbatorilor pascale, pe care o puteti prepara cu usurinta.

Pulpa de miel in vin alb la cuptor

Pulpa de miel in vin alb la cuptor are un gust apetisant, condimentat si este perfecta pentru o masa festiva.

Ingrediente pentru pulpa de miel in vin alb la cuptor:

  • cartofi noi spalati, necuratati
  • 2 kg pulpa de miel
  • 6 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 cana cu apa
  • 2 fire de maghiran
  • 2 fire de rozmarin
  • sare
  • piper

Mod preparare pentru pulpa de miel in vin alb la cuptor:

  • Curatati si taiati usturoiul.
  • Incingeti cuptorul la 200° C.
  • Spalati bine pulpa de miel, o stergeti, apoi o intepati cu varful ascutit al unui cutit, pe ambele parti, in mai multe locuri, unde introduceti bucatele mici de usturoi.
  • Dupa aceea, o ungeti cu ulei si o frecati cu o cantitate mai mare de sare si piper.
  • Ungeti o tava cu ulei, asezati pulpa, turnati vinul in tava si asezonati cu rozmarin si maghiran.
  • Folositi o folie de aluminiu pentru a acoperi tava, apoi o introduceti la cuptor pentru 90 de minute.
  • Dupa ce s-au scurs primele 30 de minute, intoarceti pulpa pe partea cealalta si o acoperiti.
  • Dupa inca 30 de minute, o descoperiti si o intoarceti, apoi adaugati cartofii, mai presarati putin rozmarin si maghiran, acoperiti si lasati la cuptor pentru 30 de minute.
  • Dupa ce s-a scurs timpul, descoperiti tava, dar o mai tineti la cuptor pentru inca aproximativ 20 de minute, ca friptura sa se rumeneasca si la suprafata.
  • Sosul nu trebuie sa scada prea mult, dar daca se intampla asa, aveti grija sa mai adaugati putin vin alb combinat cu apa.
  • Cand si cand, folositi o pensula de bucatarie pentru a unge pulpa de miel cu sosul din tava.
  • La sfarsit, asezati pe un platou…

Pofta buna!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!