Pulpa de miel in vin alb, la cuptor


511

Pulpa de miel in vin alb la cuptor este o reteta specifica sarbatorilor pascale, pe care o puteti prepara cu usurinta.

Pulpa de miel in vin alb la cuptor

Pulpa de miel in vin alb la cuptor are un gust apetisant, condimentat si este perfecta pentru o masa festiva.

Ingrediente pentru pulpa de miel in vin alb la cuptor:

  • cartofi noi spalati, necuratati
  • 2 kg pulpa de miel
  • 6 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 cana cu apa
  • 2 fire de maghiran
  • 2 fire de rozmarin
  • sare
  • piper

Mod preparare pentru pulpa de miel in vin alb la cuptor:

  • Curatati si taiati usturoiul.
  • Incingeti cuptorul la 200° C.
  • Spalati bine pulpa de miel, o stergeti, apoi o intepati cu varful ascutit al unui cutit, pe ambele parti, in mai multe locuri, unde introduceti bucatele mici de usturoi.
  • Dupa aceea, o ungeti cu ulei si o frecati cu o cantitate mai mare de sare si piper.
  • Ungeti o tava cu ulei, asezati pulpa, turnati vinul in tava si asezonati cu rozmarin si maghiran.
  • Folositi o folie de aluminiu pentru a acoperi tava, apoi o introduceti la cuptor pentru 90 de minute.
  • Dupa ce s-au scurs primele 30 de minute, intoarceti pulpa pe partea cealalta si o acoperiti.
  • Dupa inca 30 de minute, o descoperiti si o intoarceti, apoi adaugati cartofii, mai presarati putin rozmarin si maghiran, acoperiti si lasati la cuptor pentru 30 de minute.
  • Dupa ce s-a scurs timpul, descoperiti tava, dar o mai tineti la cuptor pentru inca aproximativ 20 de minute, ca friptura sa se rumeneasca si la suprafata.
  • Sosul nu trebuie sa scada prea mult, dar daca se intampla asa, aveti grija sa mai adaugati putin vin alb combinat cu apa.
  • Cand si cand, folositi o pensula de bucatarie pentru a unge pulpa de miel cu sosul din tava.
  • La sfarsit, asezati pe un platou…
Citește și:  Salata de pui cu dressing picant

Pofta buna!

loading...