Home RETETERetete de mancareRetete cu miel Miel fraged la gratar cu rozmarin

Miel fraged la gratar cu rozmarin

autor Elena Yvette
445 vizualizari

Mielul fraged la gratar cu rozmarin este o reteta excelenta pentru masa de Sfintele Pasti, iar aspectul inedit al acestui fel de mancare este ca imbina cu succes gustul marinat cu cel de friptura pe gratar. 

Mielul fraged la gratar cu rozmarin reprezinta o alternativa perfecta pentru versiunea clasica de miel la cuptor si se prepara fara dificultate, pe un grill sau un gratar cu carbuni.

Ingrediente pentru miel fraged la gratar cu rozmarin:

  • 2.5 kg pulpa proaspata de miel
  • cateva fire de rozmarin verde sau o lingura din cel uscat
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri suc natural de lamaie
  • 125 g mustar clasic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru miel fraged la gratar cu rozmarin:

  • Dezosati pulpa de miel.
  • Taiati carnea in partile groase si eliminati partile cu grasime multa, incercand sa faceti bucati cat mai uniforme.
  • Combinati celelalte ingrediente intr-un recipient; adaugati carnea si o frecati cu acel amestec, apoi o lasati la frigider pentru aproximativ trei ore, pentru a se marina.
  • Dupa aceea, o frigeti pe gratar.
  • Consumati cu salata si vin rosu…

Pofta buna!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies