Retete cu miel

Carnea de miel necesita multa indemanare in preparare. Descopera retete cu miel la cuptor, retete cu miel la gratar si retete cu miel de pasti. Retete cu miel nu doar de Paste, ci si pentru ocazii speciale. Nu suna grozav? Ei bine, iata ca felurile de mancare care au la baza carnea de miel nu doar ca sunt foarte gustoase, ci si foarte sanatoase pentru organismul uman. Acestea pot fi pregatite pentru un pranz in familie, pentru zilele in care aveati musafiri de seama sau pentru o cina mai speciala si nu doar cu ocazia Sarbatorilor Pascale, atunci cand la mare cautare sunt traditionalele retete cu miel. Carnea de miel este o carne foarte frageda, cu o aroma intensa, dar si foarte usor de combinat cu ingrediente accesibile. De asemenea, mielul poate fi gatit cu ajutorul mai multor tehnici, precum la cuptor, la ceaun, la protap sau in tigaie. Si asezonarea poate fi deosebita, in functie de preferintele fiecaruia. Pe langa sare si piper, in delicioasele retete cu miel se poate adauga busuioc, rozmarin, dafin sau turmeric, dar si curry, chilli sau boia de ardei. Este foarte important ca inainte de gatire, carnea de miel sa fie foarte bine curatata, portionata si tinuta la marinat. Sosul pentru marinat poate fi destul de variat, fie facut dintr-un mix de condimente si ulei, fie cu zeama de lamaie sau suc de citrice. Acestea vor fragezi si mai mult carnea, iar in momentul gatirii aceasta va avea deja o aroma speciala. Pentru a obtine cele mai delicioase retete cu miel, nu trebuie sa uitam de legume, caci acestea merg foarte bine cu preparate mai grele. Din legume se pot obtine niste garnituri foarte gustoase. Chiar daca pare mai dificil de preparat, carnea de miel nu este pretentioasa, ea avand nevoie numai de temperatura potrivita si timpul optim pentru gatire. In acest mod va asigurati ca veti pregati cele mai savuroase retete cu miel. Daca este corect gatita, carnea va fi suculenta si va avea o aroma foarte intensa. Cu cat este gatita mai lent, cu atat carnea se va rumeni pe exterior, dar va ramane frageda si moale in interior. Daca vreti sa pregatiti niste retete cu miel deosebite, puteti incerca fripturile la protap sau la tava. Acestea pot fi servite pe un pat de legume sau in diferite cruste, de fistic, de exemplu. Daca pentru fripturi si tocanite este ideal sa se foloseasca pulpa de miel, pentru ciorbe sau pentru retete cu miel mai complexe, mai potrivite sunt costitele. Asadar, daca vreti sa serviti un fel de mancare deosebit alaturi de cei dragi, puteti alege una dintre delicioasele retete cu miel.

Drob de miel – rețetă tradițională

Drobul de miel este nelipsit dintre bucatele tradiţionale de la masa de Paşti, alături de ouăle roşii şi cozonacul pufos cu nucă. Multe gospodine prepară drobul din măruntaiele de porc sau de pasăre. Eu...

Friptura de miel condimentata

Friptura de miel condimentata reprezinta o alegere savuroasa pentru masa festiva de Paste. Friptura de miel condimentata poate parea greu de preparat insa in realitate este destul de simplu de pregatit. Iata o reteta delicioasa...

Ciorbă cu carne de miel

Ciorba cu carne de miel este o rețetă culinară foarte gustoasă, răcoritoare și ușor de preparat. Ciorba cu carne de miel este gata în mai puțin de 90 de minute. Vă prezentăm cum puteți prepara...

Drob de miel

Drobul de miel este un preparat foarte gustos, nelipsit de pe mesele multor persoane în perioada sărbătorilor pascale. Drob de miel este o rețetă culinară cu gust deosebit, foarte aromat, care va fi gata în...

Paste grecesti cu berbecut

Paste grecesti cu berbecut reprezinta o reteta culinara rapida, savuroasa, usor de preparat si foarte gustoasa, ideala atat pentru pranzul servit acasa, cat si pentru cel servit la birou.

Pulpa de miel cu menta si sparanghel

Pulpa de miel cu menta si sparanghel este unul dintre cele mai gustoase feluri de mancare de care va puteti bucura mai ales in timpul sarbatorilor pascale.   Pulpa de miel cu menta si sparanghel se...

Miel fraged la gratar cu rozmarin

Mielul fraged la gratar cu rozmarin este o reteta excelenta pentru masa de Sfintele Pasti, iar aspectul inedit al acestui fel de mancare este ca imbina cu succes gustul marinat cu cel de friptura...

Cotlete de miel cu peperonata

Cotlete de miel cu peperonata este o reteta cu specific italienesc, pe care o puteti include in meniul de sarbatori si nu numai. Cotlete de miel cu peperonata reprezinta o combinatie inedita de carne cu...

Pulpa de miel in vin alb, la cuptor

Pulpa de miel in vin alb la cuptor este o reteta specifica sarbatorilor pascale, pe care o puteti prepara cu usurinta. Pulpa de miel in vin alb la cuptor are un gust apetisant, condimentat si...

Friptura de miel in stil grecesc

Friptura de miel in stil grecesc este o reteta usoara pe care o puteti prepara cu ocazia sarbatorilor pascale sau oricand doriti sa va bucurati de gustul sau minunat. Friptura de miel in stil grecesc...
error: Alert: Content is protected !!