Home RETETERetete de mancareRetete cu miel Pulpa de miel cu menta si sparanghel

Pulpa de miel cu menta si sparanghel

autor Elena Yvette
360 vizualizari

Pulpa de miel cu menta si sparanghel este unul dintre cele mai gustoase feluri de mancare de care va puteti bucura mai ales in timpul sarbatorilor pascale.

Pulpa de miel cu menta si sparanghel

 

Pulpa de miel cu menta si sparanghel se prepara cu usurinta la cuptor. Este o mancare satioasa, iar aroma racoritoare a mentei va oferi carnii de miel o savoare inedita. Va prezentam o reteta pentru 4 – 6 portii.

Ingrediente pentru pulpa de miel cu menta si sparanghel:

  • 1.5 kg pulpa de miel cu os
  • 2 maini de menta verde, proaspata, maruntita
  • 4 bucati de sparanghel
  • 60 ml ceasca de ulei de masline
  • 80 ml otet de malt
  • 2 linguri de zahar brun
  • sare de mare
  • piper negru macinat

Mod de preparare pentru pulpa de miel cu menta si sparanghel:

Preparati sos de menta: intr-un bol, puneti o mana de menta verde, o lingura de zahar brun si 40 ml otet, apoi amestecati bine si lasati deoparte. Intr-un alt bol, turnati uleiul de masline, o lingura de zahar brun, 40 ml otet si o mana de menta verde, dupa care le amestecati bine. Puneti pulpa de miel intr-o tava mare pentru copt, o crestati cu cutitul, presarati sare si piper. Turnati combinatia cu ulei de masline peste pulpa de miel, acoperiti si lasati la frigider timp de o ora pentru a se marina. Incingeti cuptorul la 200° C si puneti pulpa de miel. Lasati aproximativ 45 de minute pentru a se patrunde. La urma, puneti pulpa de miel pe un pat de sparanghel fiert si stropiti-o cu sos de menta.

Pofta buna!

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies