Cotlete de miel cu peperonata

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/03/Cotlete-de-miel-cu-peperonata.jpg

Cotlete de miel cu peperonata este o reteta cu specific italienesc, pe care o puteti include in meniul de sarbatori si nu numai.

Roasted lamb chops

Cotlete de miel cu peperonata reprezinta o combinatie inedita de carne cu o garnitura preparata din ardei, rosii, stafide si ansoa. Va prezentam cum puteti pregati 4 portii.

Ingrediente pentru cotlete de miel cu peperonata:

  • 8 cotlete mai mici de miel
  • 6  bucati de ansoa in ulei
  • 3 ardei grasi rosii sau galbeni
  • ½ ceasca stafide
  • 1 ceapa mica, dulce
  • 3 catei de usturoi proaspat
  • 2 lingurite de masline Kalamata fara samburi
  • 1/3 ceasca de ulei de masline
  • ¼ ceasca vin alb amestecat cu ¾ ceasca apa
  • 1 lingurita de zahar
  • piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare pentru cotlete de miel cu peperonata:

Taiati in felii fine ardeii, ceapa si usturoiul. Incingeti cuptorul la 190˚C. Preparati peperonata: intr-o tigaie mare si adanca, incalziti uleiul, apoi adaugati bucatile de ansoa si le prajiti la flacara mare, agitand rapid tigaia timp de aproximativ un minut, pana cand se dizolva. Adaugati ardeii, ceapa, usturoiul si prajiti agitand bine tigaia, timp de cam 10 minute, pana ce se inmoaie si capata o nuanta spre maroniu deschis. Puneti apoi stafidele, maslinele si zaharul. Turnati amestecul de vin cu apa si agitati tigaia la foc mic vreo 5 minute, pana cand ardeii se fragezesc si lichidul este putin absorbit. Presarati sare si piper dupa gust, apoi lasati deoparte la cald. Preparati cotletele: incingeti o tigaie grill, aplicati cu pensula uleiul de masline pe cotletele de miel si asezonati-le cu sare si piper, dupa care le frigeti usor, cam un minut pe fiecare parte potrivit informațiilor de la simplehomeedit.com. Puneti tigaia grill la cuptor si coaceti cotletele timp de 3 minute la temperatura medie, apoi le asezati pe farfurii alaturi de peperonata (mancarea cu ardei). Se consuma calda sau rece si se poate tine pana la 3 zile la frigider.

Pofta buna!

Citește și: Pulpa de miel cu menta si sparanghel

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *