Home RETETERetete de sarbatori Retete de post

Retete de post

Retete de post rapide si usor de facut. Retete de post cu cartofi si ciuperci si retete de post pentru prajituri.

Fie ca sunt dispuse pe perioade mai mari sau mai mici de timp, posturile sunt destul de frecvente, astfel ca felurile de mancare pot constitui o adevarata problema in aceste intervale de timp. Chiar si in timpul saptamanii sunt zile in care anumite retete de post pot fi salvatoare pentru mesele principale ale zilei. Preparatele de post impun ca din reteta sa fie excluse carnea, laptele, ouale sau orice alt aliment de origine animala.

Cele mai multe retete de post au la baza legume, din acestea obtinandu-se o multime de combinatii delicioase. Fie ca este vorba de supe, ciorbe, salate, garnituri sau tocanite, mancarurile de post sunt foarte satioase, sanatoase si usor de pregatit. De asemenea, in unele retete de post se poate folosi soia, lapte vegetal, mezeluri sau branzeturi vegetale. Chiar daca pot fi niste inlocuitori foarte potriviti pentru alimentele de origine animala, aceste produse din comert pot contine aditivi alimentari si coloranti, motiv pentru care trebuie sa aveti grija la lista cu ingrediente in momentul in care le cumparati.

Pe parcursul unei zile, exista numeroase retete de post care pot fi preparate astfel incat sa fie servite la fiecare masa principala si chiar si la gustari. Spre exemplu, la micul dejun se poate servi o salata de legume proaspete sau cateva specialitati vegetale (zacusca de legume, iaurt de post, lapte vegetal etc), la pranz se poate servi un fel de mancare mai consistent precum legume la gratar, piureuri sau tocanite, iar la cina se pot servi preparate usoare, precum sote-ul de legume. Gustarile pot foarte bine sa fie constituite din fructe.

Condimentele sunt esentiale pentru cele mai multe retete de post, acestea fiind fade daca li se adauga doar sare si piper. Boiaua de ardei dulce sau iute, turmericul sau cuisoarele sunt perfecte in mixurile de legume, caci dau o aroma foarte placuta si o culoare deosebita. De asemenea, cimbrul, busuiocul, mararul, ienibaharul sau foile de dafin au arome foarte puternice care vor completa preparatul. Astfel, pentru a obtine retete de post perfecte nu ezitati sa folositi condimente si ierburi aromatice.

In ceea ce priveste metodele de gatire, unele retete de post se pot pregati la tigaie, pe gratar sau la cuptor, dar si lasate crude legumele pot constitui feluri de mancare foarte satioase. Asadar, pentru perioadele de post, in zilele de miercuri sau vineri sau, pur si simplu, cand vreti sa excludeti alimentele de provenienta animala din alimentatia voastra nu ezitati sa incercati delicioasele retete de post.