Tăițeii cu ghimbir și ceapă verde reprezintă o rețetă inspirată din bucătăria chinezească, ce presupune îmbinarea mai multor arome.
Tăițeii cu ghimbir și ceapă verde sunt ușor de preparat și necesită ingrediente cu o mulțime de proprietăți benefice organismului.Ingrediente pentru tăiței cu ghimbir și ceapă verde:
- 280 g tăiței
- o lingură de boia de ardei chili
- 2 lingurițe de ghimbir ras
- 2 lingurițe de coriandru verde, tocat
- o linguriță de usturoi tocat
- o mână mare de ceapă verde, tăiată rondele
- 2 linguri de sos de soia (de exemplu, sos Tamari)
- 2 lingurițe de ulei de măsline sau vegetal
- o lingură de oțet de orez
- sare
Mod de preparare pentru tăiței cu ghimbir și ceapă verde:
- Fierbeți tăițeii urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi scurgeți apa și îi dați deoparte.
- Încingeți o linguriță de ulei într-o tigaie și apoi adăugați ceapa verde, ghimbirul, usturoiul și coriandrul.Le lăsați pe foc timp de un minut, timp în care le amestecați, apoi dați tigaia deoparte.
- Adăugați în tigaie o linguriță de ulei de măsline, sosul de soia, boiaua de ardei chili, oțetul și un praf de sare; le amestecați și le lăsați să stea așa pentru zece minute.
- Puneți tăițeii peste amestecul din tigaie și amestecați bine.
- Serviți cald…
Poftă bună!
Citește și: Paste cu carne de pui in sos alb