Tăiței cu ghimbir și ceapă verde


477
loading...

Tăițeii cu ghimbir și ceapă verde reprezintă o rețetă inspirată din bucătăria chinezească, ce presupune îmbinarea mai multor arome.

Tăiței cu ghimbir și ceapă verde

Tăițeii cu ghimbir și ceapă verde sunt ușor de preparat și necesită ingrediente cu o mulțime de proprietăți benefice organismului.

Ingrediente pentru tăiței cu ghimbir și ceapă verde:

  • 280 g tăiței
  • o lingură de boia de ardei chili
  • 2 lingurițe de ghimbir ras
  • 2 lingurițe de coriandru verde, tocat
  • o linguriță de usturoi tocat
  • o mână mare de ceapă verde, tăiată rondele
  • 2 linguri de sos de soia (de exemplu, sos Tamari)
  • 2 lingurițe de ulei de măsline sau vegetal
  • o lingură de oțet de orez
  • sare

Mod de preparare pentru tăiței cu ghimbir și ceapă verde:

  • Fierbeți tăițeii urmând instrucțiunile de pe ambalaj, apoi scurgeți apa și îi dați deoparte.
  • Încingeți o linguriță de ulei într-o tigaie și apoi adăugați ceapa verde, ghimbirul, usturoiul și coriandrul. Le lăsați pe foc timp de un minut, timp în care le amestecați, apoi dați tigaia deoparte.
  • Adăugați în tigaie o linguriță de ulei de măsline, sosul de soia, boiaua de ardei chili, oțetul și un praf de sare; le amestecați și le lăsați să stea așa pentru zece minute.
  • Puneți tăițeii peste amestecul din tigaie și amestecați bine.
  • Serviți cald…

Poftă bună!

Citește și:  Sos pentru friptura
loading...