Pastele de orez cu carne de pui si legume in stil chinezesc reprezinta o reteta culinara complexa, gustoasa si sanatoasa.
Pastele de orez cu carne de pui si legume in stil chinezesc reprezinta o mancare ce poate constitui masa de pranz sau cina luata impreuna cu cei dragi. Aceasta va fi gata in circa 30 de minute. Va prezentam cum puteti face o cantitate pentru sase portii potrivit marthastewart.com.
Ingrediente pentru paste de orez cu carne de pui si legume in stil chinezesc:
- 450 g carne de pui fara os si grasime, taiata in fasii de circa 6 mm
- 1 cutie de paste de orez fierte conform instructiunilor de pe ambalaj
- 8 palarii de ciuperci shiitake
- 3 cani de varza chinezeasca tanara, taiata cuburi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa feliata subtire
- 2 fire de arpagic verde maruntite
- 2 lingurite de ghimbir proaspat ras
- 2 lingurite de ulei de masline sau din seminte de struguri
Pentru marinada:
- 1 lingura de amidon
- 1 lingura de otet de orez
- 1 lingura de ulei de susan
- 2 linguri de sos de soia
- ¼ lingura de zahar
- ⅛ lingura de piper negru
Pentru sos:
- ¼ cana de supa de pui
- 1 lingura sos de soia
- 2 lingurite de sos de stridii
- 1 lingura de ulei de susan
Mod de preparare pentru paste de orez cu carne de pui si legume in stil chinezesc:
- Puneti intr-un bol mediu ingredientele pentru marinada, apoi adaugati fasiile din carne de pui si le amestecati bine, dupa care lasati vasul la frigider (il puteti lasa si peste noapte).
- Incingeti o lingurita de ulei de masline sau din seminte de struguri intr-o tigaie adanca sau wok, la foc potrivit, apoi adaugati ceapa, ghimbirul ras si le sotati circa doua minute, dupa care adaugati ardeiul gras, varza chinezeasca, palariile ciupercilor shiitake si partile albe ale firelor de arpagic; continuati sa le sotati timp de inca doua minute, apoi le transferati intr-un bol pe care il lasati deoparte.
- Puneti cealalta lingurita de ulei de masline sau din seminte de struguri in tigaia adanca sau wok, adaugati carnea de pui si nivelati stratul de fasii folosind o spatula; lasati carnea pe foc timp de doua-trei minute, apoi o intoarceti si o mai lasati inca trei minute, pana cand s-a patruns, dupa care adaugati pastele de orez fierte si legumele sotate, apoi le amestecati bine…
- Puneti intr-un bol ingredientele pentru sos si le amestecati, apoi le adaugati in tigaia adanca sau wok impreuna cu pastele si sosul rezultat din sotarea legumelor; amestecati bine totul si lasati pe foc pana cand se patrund bine pastele.
Pofta buna!
Citește și: Paste cu spanac si sos de branza