HomeRelatiiDespartire Cum iti dai seama cand cineva minte

Cum iti dai seama cand cineva minte

autor Elena Yvette
929 views 2 minute timp de citit

Anchetatorii de politie sau psihologii folosesc unele tehnici de detectare a minciunii de-a lungul investigatiilor, iar acestea ii ajuta sa isi dea seama cand cineva minte sau nu.

Cum iti dai seama cand cineva minte

Cum ne dam noi seama ca cineva ne minte?

Exista cateva metode esentiale cu care poti realiza cand cineva spune adevarul sau nu. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa fii atenta la limbajul corpului. Psihologii spun ca acesta poate spune multe lucruri despre noi.

Daca cineva vrea sa te minta, expresia fizica va fi limitata, iar miscarile bratelor vor fi foarte putine. Va evita contactul cu ochii, iar cu mainile isi va atinge fata sau gura. De asemenea, acesti oameni vor avea tendinta sa isi atinga sau sa-si scarpine nasul sau spatele urechii.

Mai mult, ar trebui sa fi atenta la modul in care interactioneaza. In mod normal, o persoana vinovata tinde sa devina defensiva, in timp ce una nevinovata va fi tinde adesea sa ofenseze. Un mincinos se simte inconfortabil fiind fata in fata cu acuzatorul si tinde sa isi intoarca fata sau intregul corp. Uneori, mincinosii asaza lucruri intre tine si ei, fara sa constientizeze.

Mai mult, o alta tehnica este sa fi atenta la gestica emotionala. Ar trebui sa stii ca momentul si durata gesturilor emotionale este diferita de la cei care mint si cei care spun adevarul, pentru ca cei din prima categorie tind sa se gandeasca la modul in care ar trebui sa actioneze. Si nu numai asta. De asemenea, poti vedea diferenta in gesturi si vocabular.

Oricum, nu ar trebui sa uiti de interactiunea verbala. O persoana inselatoare este posibil sa sfarseasca prin a folosi cuvintele tale, cand incearca sa raspunda la intrebare.

De exemplu:

– Ai vazut-o pe verisoara mea X?

– Nu, nu am vazut-o pe verisoara ta X.

Iti vor da multe detalii pentru a te convinge ca spun adevarul; in plus, nu se simt confortabil cu pauzele din conversatie. Mincinosii pot vorbi monoton si pot evita pronumele. De obicei, cand spunem adevarul, tindem sa evidentiem pronumele intr-o constatare…

Ar trebui sa verifici si respiratia persoanei respective, incat un mincinos tinde sa respire mai repede. Gura ii poate fi uscata, pentru ca este de obicei stresat, ceea ce cauzeaza un puls mai mare al inimii, iar plamanii cer mai mult aer.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..