HomeRelatiiDespartire Cum sa scapi de gelozie

Cum sa scapi de gelozie

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/07/Cum-sa-scapi-de-gelozie.jpg

Gelozia este o emotie simtita de multe persoane in cadrul relatiilor, dar este important sa nu fie scapata de sub control; vei afla cum sa scapi de gelozie si cum sa va faceti relatia mai sanatoasa si mai fericita.

Cum sa scapi de gelozie

Imbunatateste-ti stima de sine intr-un mod independent de partener(a).
Incearca sa iti petreci ceva timp facand ceea ce iti place si care te face sa te simti bine in pielea ta; poate fi orice, de la a lua lectii de arta, pana la exercitii de intretinere fizica.

Recunoaste-ti punctele forte.
Fa-ti o lista cu toate calitatile si rezultatele obtinute pana acum, care iti vor aminti, in momentele de nesiguranta, de ce te iubeste jumatatea ta. Daca intampini dificultati in a face aceste lucruri pe cont propriu, roaga-ti partenerul(a) sa isi dea cu parerea in legatura cu punctele tale forte.

Ia in considerare si alte persoane
Poti fi capabil(a) sa constientizezi ca gelozia izbucneste din cauza propriilor tale nelinisti, dar gandeste-te ce ar putea crede cei din jurul tau. Ia in considerare reactiile lor inainte de a te manifesta, caci acest lucru te poate ajuta sa te calmezi si sa te stapanesti.

Asuma-ti responsabilitatea pentru gelozia ta
Daca gelozia iti reiese din propria nesiguranta mai degraba decat din actiunile lui(ei), incearca sa recunosti acest lucru si sa-l accepti, deoarece te va ajuta sa iti infrangi emotiile negative.

Schimba-ti atitudinea
Observa ca relatiile sanatoase ale cuplurilor se bazeaza si pe interese separate. Incearca sa nu te lasi stapanit(a) de gelozie daca el(ea) doreste sa petreaca o seara in oras cu prietenii si nu cu tine, fa-ti planuri proprii, ca sa aveti ce discuta cu entuziasm atunci cand veti fi din nou impreuna.

Creeaza echilibru
Daca viata ta sociala se invarte in jurul lui(ei), este inevitabil sa nu iti manifesti gelozia atunci cand ei vor dori sa aiba o activitate fara sa te includa. Dezvolta-ti propriile preocupari, reluand legatura cu prietenii tai vechi sau facandu-ti altii noi; devenind mai independent(a), poti elimina tensiunea din relatia de cuplu.

Invata din comportamentul tau anterior
Daca gelozia ti-a provocat multe probleme in relatiile tale anterioare, incearca sa recunosti acest lucru si sa te folosesti de experienta trecutului pentru a face schimbari in sens pozitiv in relatia actuala. Nimeni nu-si doreste sa repete greselile…

Exprima-ti sentimentele
Fii deschis(a) in acele momente de gelozie si cere-i sprijinul; explica-i ca stii ca aceste trairi nu sunt neaparat rationale, dar ca nu ti-ar strica sa iti reaminteasca ce simte pentru tine, caci te-ar putea ajuta sa treci peste gelozie.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed