Friptura lipicioasa de pui este o mancare ce poate constitui un pranz copios sau o cina savuroasa.
Ingrediente pentru friptura lipicioasa de pui:
- 1 pui de 2 kilograme
- 8 catei de usturoi
- 4 limes
- 2 linguri de zahar brun
- 1 bucata de ghimbir
- 1 ardei iute
- 1 lingura sos de peste
- coriandru
Mod de preparare pentru friptura lipicioasa de pui:
- Friptura lipicioasa de pui este o mancare delicioasa care se prepara relativ usor, daca se respecta pasii.Se vor stoarce limes intr-un vas, iar cateva jumatati se vor pune in cavitatea puiului impreuna cu toti cateii de usturoi, jumatate din ghimbir si coriandru.
- Se va pune puiul intr-o tava si se va lasa la cuptor timp de 60 de minute.
- Intre timp, se va prepara glazura lipicioasa.Asadar, se vor adauga restul de usturoi, ardeiul iute, restul de ghimbir, zaharul brun si sosul de peste peste sucul de limes si se paseaza.Aceasta glazura se va pune in tigaie si se va lasa pe foc pana cand scade ca sa se poata unge puiul cu ea.
- Dupa ce a trecut o ora de cand a stat puiul in tava, se va adauga putina apa, apoi se toarna jumatate din glazura peste pui, dupa care se mai lasa 45 de minute…
- Zeama de la pui se va turna peste restul glazurii si se va lasa sa fiarba un pic la foc mediu.
Pofta buna!
Citește și: Pui cu cepe la cuptor