Placinta italieneasca


443
loading...

Placinta italieneasca este o reteta foarte gustoasa si satioasa, originara din zonele rustice ale Italiei, unde localnicii o pregatesc conform traditiei sarbatorilor pascale.

Placinta italieneasca

Placinta italieneasca este pe baza de carne s branza, iar metoda de preparare nu implica dificultate. Va prezentam o versiune pentru 20 de portii cu care va puteti servi familia sau invitatii de Paste.

Ingrediente pentru placinta italieneasca:

  • 225 g prosciutto
  • 450 g carnati italienesti
  • 450 g branza/cascaval
  • ¼ ceasca parmezan
  • 8 oua
  • 4 cesti de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de sare
  • ¾ ceasca de ulei
  • ½ ceasca de apa

Mod de preparare pentru placinta italieneasca:

  • Taiati carnatii, prosciutto si branza in felii groase si inlaturati pielita.
  • Spargeti sase oua, puneti intr-un bol mic putin galbenus, apoi le bateti usor.
  • Preparati crusta: combinati praful de copt cu sare, adaugati dupa aceea doua oua, uleiul si apa. Presati o parte intr-o caserola si restul il pastrati ca sa adaugati deasupra umpluturii.
  • Preparati umplutura: amestecati carnatii, prosciutto, branzele si cele 6 oua batute, apoi turnati in caserola. Turnati restul din combinatia pentru crusta, apoi aplicati galbenusul de ou cu o pensula.
  • Asezati caserola in cuptor pentru a se coace timp de aproximativ o ora, la o temperatura de 160˚C…

Pofta buna!

Citește și:  Tahini de casă
loading...