Placinta italieneasca este o reteta foarte gustoasa si satioasa, originara din zonele rustice ale Italiei, unde localnicii o pregatesc conform traditiei sarbatorilor pascale.
Placinta italieneasca este pe baza de carne s branza, iar metoda de preparare nu implica dificultate. Va prezentam o versiune pentru 20 de portii cu care va puteti servi familia sau invitatii de Paste.
Ingrediente pentru placinta italieneasca:
- 225 g prosciutto
- 450 g carnati italienesti
- 450 g branza/cascaval
- ¼ ceasca parmezan
- 8 oua
- 4 cesti de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura de sare
- ¾ ceasca de ulei
- ½ ceasca de apa
Mod de preparare pentru placinta italieneasca:
- Taiati carnatii, prosciutto si branza in felii groase si inlaturati pielita.
- Spargeti sase oua, puneti intr-un bol mic putin galbenus, apoi le bateti usor.
- Preparati crusta: combinati praful de copt cu sare, adaugati dupa aceea doua oua, uleiul si apa potrivit foodandwine.com. Presati o parte intr-o caserola si restul il pastrati ca sa adaugati deasupra umpluturii.
- Preparati umplutura: amestecati carnatii, prosciutto, branzele si cele 6 oua batute, apoi turnati in caserola. Turnati restul din combinatia pentru crusta, apoi aplicati galbenusul de ou cu o pensula.
- Asezati caserola in cuptor pentru a se coace timp de aproximativ o ora, la o temperatura de 160˚C…
Pofta buna!
Citește și: Pizza rapida