Drob de miel

https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/04/Drob-de-miel.jpg

Drobul de miel este un preparat foarte gustos, nelipsit de pe mesele multor persoane în perioada sărbătorilor pascale.

Drob de miel este o rețetă culinară cu gust deosebit, foarte aromat, care va fi gata în două ore și 25 de minute.

Ingrediente pentru drob de miel:

  • 500 g carne de miel
  • organe de miel (ficat, inimă, rinichi)
  • 3 ouă (crude)
  • 30 g unt + încă puțin unt sau ulei (pentru uns tava)
  • un prapure de miel sau un gălbenuş şi o lingură de pesmet
  • o felie de pâine albă
  • 2 morcovi tineri
  • 2 legături de ceapă verde
  • o legatură de usturoi verde
  • o legatură de pătrunjel verde
  • o legătură de mărar verde
  • o linguriță de cimbru amestecat cu oregano (uscate)
  • piper măcinat
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare pentru drob de miel:

  • Spălați toată carnea, apoi o tăiați în mai multe bucăți; tăiați cubulețe și organele.
  • Puneți apă la fiert și adăugați bucățile de carne, sarea, piperul boabe și amestecul de cimbru cu oregano; lăsați să fiarbă circa o oră potrivit informațiilor de la bbcgoodfood.com. După ce au fiert, scoateți carnea și înmuiați franzela în acea zeamă.
  • Curățați și spălați morcovii, apoi îi tăiați rondele.
  • Încingeți unt într-o tigaie și căliți rondelele de morcovi.
  • Tocați mărunt ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul.
  • Dați prin mașina de tocat carnea fiartă și morcovii căliți, apoi le amestecați bine cu organele tăiate cubulețe, ceapa, felia de pâine înmuiată, mărarul, pătrunjelul, usturoiul, ouăle crude, ½ linguriță de sare și piper măcinat.
  • Ungeți cu unt o tavă.
  • Spălați bine prapurele și îl lăsați la rece, în apă cu sare și oțet; îl scurgeți bine, apoi îl puneți în tavă și adăugați amestecul pentru drob, pe care îl acoperiți cu marginile prapurelui.
  • În cazul în care nu se ajunge prapurele pentru a acoperi compoziția, tapetați tava cu gălbenuș și pesmet, iar prapurele îl puneți deasupra.
  • Incingeți cuptorul și introduceți tava; lăsați compoziția să se coacă timp de 45 – 50 de minute, la temperatură ridicată; dacă drobul se rumenește prea mult, reduceți puțin temperatura cu circa 15 minute înainte de a scoate tava din cuptor…

Poftă bună!

Citește și: Friptura de miel condimentata

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Arseni Dana

Dana Arseni este redactor la yve.ro de peste 10 ani. A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și deține un master în Jurnalism la University of Glasgow. Cu o pregătire academică solidă și o pasiune profundă pentru informare, Dana este specializată în categoriile știri, modă și frumusețe. Prin articolele sale, aduce cititorilor noutăți din lumea fashion-ului, sfaturi de frumusețe și analize ale celor mai recente evenimente, toate într-un stil captivant și bine documentat. Dana se remarcă prin profesionalism și o atenție deosebită la detalii, contribuind activ la diversitatea și calitatea conținutului de pe yve.ro. Experiența sa de peste un deceniu în jurnalism și implicarea constantă în actualizarea cunoștințelor îi permit să ofere cititorilor articole de calitate, susținute de surse de încredere și perspective relevante. Pe lângă expertiza în știri și tendințele din modă și frumusețe, Dana este pasionată de gătit și creează rețete culinare care îmbină tradiția cu inovația. În toate rețetele sale, respectă principiile unui stil de viață sănătos, alegând ingrediente nutritive și metode de gătit echilibrate. Fiecare preparat este conceput cu atenție, astfel încât să fie nu doar delicios, ci și benefic pentru sănătate. Această abordare face ca articolele și rețetele Danei să fie apreciate de cititorii yve.ro, care au încredere în recomandările sale și găsesc inspirație în propunerile ei gastronomice.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *