Drobul de miel este un preparat foarte gustos, nelipsit de pe mesele multor persoane în perioada sărbătorilor pascale.
Drob de miel este o rețetă culinară cu gust deosebit, foarte aromat, care va fi gata în două ore și 25 de minute.
Ingrediente pentru drob de miel:
- 500 g carne de miel
- organe de miel (ficat, inimă, rinichi)
- 3 ouă (crude)
- 30 g unt + încă puțin unt sau ulei (pentru uns tava)
- un prapure de miel sau un gălbenuş şi o lingură de pesmet
- o felie de pâine albă
- 2 morcovi tineri
- 2 legături de ceapă verde
- o legatură de usturoi verde
- o legatură de pătrunjel verde
- o legătură de mărar verde
- o linguriță de cimbru amestecat cu oregano (uscate)
- piper măcinat
- piper boabe
- sare
Mod de preparare pentru drob de miel:
- Spălați toată carnea, apoi o tăiați în mai multe bucăți; tăiați cubulețe și organele.
- Puneți apă la fiert și adăugați bucățile de carne, sarea, piperul boabe și amestecul de cimbru cu oregano; lăsați să fiarbă circa o oră potrivit informațiilor de la bbcgoodfood.com. După ce au fiert, scoateți carnea și înmuiați franzela în acea zeamă.
- Curățați și spălați morcovii, apoi îi tăiați rondele.
- Încingeți unt într-o tigaie și căliți rondelele de morcovi.
- Tocați mărunt ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul.
- Dați prin mașina de tocat carnea fiartă și morcovii căliți, apoi le amestecați bine cu organele tăiate cubulețe, ceapa, felia de pâine înmuiată, mărarul, pătrunjelul, usturoiul, ouăle crude, ½ linguriță de sare și piper măcinat.
- Ungeți cu unt o tavă.
- Spălați bine prapurele și îl lăsați la rece, în apă cu sare și oțet; îl scurgeți bine, apoi îl puneți în tavă și adăugați amestecul pentru drob, pe care îl acoperiți cu marginile prapurelui.
- În cazul în care nu se ajunge prapurele pentru a acoperi compoziția, tapetați tava cu gălbenuș și pesmet, iar prapurele îl puneți deasupra.
- Incingeți cuptorul și introduceți tava; lăsați compoziția să se coacă timp de 45 – 50 de minute, la temperatură ridicată; dacă drobul se rumenește prea mult, reduceți puțin temperatura cu circa 15 minute înainte de a scoate tava din cuptor…
Poftă bună!
Citește și: Friptura de miel condimentata
Niciun comentariu încă