Home RETETE Drob de miel

Drob de miel

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1k views 2 minute timp de citit

Drobul de miel este un preparat foarte gustos, nelipsit de pe mesele multor persoane în perioada sărbătorilor pascale.

Drob de miel este o rețetă culinară cu gust deosebit, foarte aromat, care va fi gata în două ore și 25 de minute.

Ingrediente pentru drob de miel:

  • 500 g carne de miel
  • organe de miel (ficat, inimă, rinichi)
  • 3 ouă (crude)
  • 30 g unt + încă puțin unt sau ulei (pentru uns tava)
  • un prapure de miel sau un gălbenuş şi o lingură de pesmet
  • o felie de pâine albă
  • 2 morcovi tineri
  • 2 legături de ceapă verde
  • o legatură de usturoi verde
  • o legatură de pătrunjel verde
  • o legătură de mărar verde
  • o linguriță de cimbru amestecat cu oregano (uscate)
  • piper măcinat
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare pentru drob de miel:

  • Spălați toată carnea, apoi o tăiați în mai multe bucăți; tăiați cubulețe și organele.
  • Puneți apă la fiert și adăugați bucățile de carne, sarea, piperul boabe și amestecul de cimbru cu oregano; lăsați să fiarbă circa o oră. După ce au fiert, scoateți carnea și înmuiați franzela în acea zeamă.
  • Curățați și spălați morcovii, apoi îi tăiați rondele.
  • Încingeți unt într-o tigaie și căliți rondelele de morcovi.
  • Tocați mărunt ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul.
  • Dați prin mașina de tocat carnea fiartă și morcovii căliți, apoi le amestecați bine cu organele tăiate cubulețe, ceapa, felia de pâine înmuiată, mărarul, pătrunjelul, usturoiul, ouăle crude, ½ linguriță de sare și piper măcinat.
  • Ungeți cu unt o tavă.
  • Spălați bine prapurele și îl lăsați la rece, în apă cu sare și oțet; îl scurgeți bine, apoi îl puneți în tavă și adăugați amestecul pentru drob, pe care îl acoperiți cu marginile prapurelui.
  • În cazul în care nu se ajunge prapurele pentru a acoperi compoziția, tapetați tava cu gălbenuș și pesmet, iar prapurele îl puneți deasupra.
  • Incingeți cuptorul și introduceți tava; lăsați compoziția să se coacă timp de 45 – 50 de minute, la temperatură ridicată; dacă drobul se rumenește prea mult, reduceți puțin temperatura cu circa 15 minute înainte de a scoate tava din cuptor…

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies