Home RETETE Drob de miel

Drob de miel

autor Elena Yvette
298 vizualizari

Drobul de miel este un preparat foarte gustos, nelipsit de pe mesele multor persoane în perioada sărbătorilor pascale.

Drob de miel este o rețetă culinară cu gust deosebit, foarte aromat, care va fi gata în două ore și 25 de minute.

Ingrediente pentru drob de miel:

  • 500 g carne de miel
  • organe de miel (ficat, inimă, rinichi)
  • 3 ouă (crude)
  • 30 g unt + încă puțin unt sau ulei (pentru uns tava)
  • un prapure de miel sau un gălbenuş şi o lingură de pesmet
  • o felie de pâine albă
  • 2 morcovi tineri
  • 2 legături de ceapă verde
  • o legatură de usturoi verde
  • o legatură de pătrunjel verde
  • o legătură de mărar verde
  • o linguriță de cimbru amestecat cu oregano (uscate)
  • piper măcinat
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare pentru drob de miel:

  • Spălați toată carnea, apoi o tăiați în mai multe bucăți; tăiați cubulețe și organele.
  • Puneți apă la fiert și adăugați bucățile de carne, sarea, piperul boabe și amestecul de cimbru cu oregano; lăsați să fiarbă circa o oră. După ce au fiert, scoateți carnea și înmuiați franzela în acea zeamă.
  • Curățați și spălați morcovii, apoi îi tăiați rondele.
  • Încingeți unt într-o tigaie și căliți rondelele de morcovi.
  • Tocați mărunt ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul.
  • Dați prin mașina de tocat carnea fiartă și morcovii căliți, apoi le amestecați bine cu organele tăiate cubulețe, ceapa, felia de pâine înmuiată, mărarul, pătrunjelul, usturoiul, ouăle crude, ½ linguriță de sare și piper măcinat.
  • Ungeți cu unt o tavă.
  • Spălați bine prapurele și îl lăsați la rece, în apă cu sare și oțet; îl scurgeți bine, apoi îl puneți în tavă și adăugați amestecul pentru drob, pe care îl acoperiți cu marginile prapurelui.
  • În cazul în care nu se ajunge prapurele pentru a acoperi compoziția, tapetați tava cu gălbenuș și pesmet, iar prapurele îl puneți deasupra.
  • Incingeți cuptorul și introduceți tava; lăsați compoziția să se coacă timp de 45 – 50 de minute, la temperatură ridicată; dacă drobul se rumenește prea mult, reduceți puțin temperatura cu circa 15 minute înainte de a scoate tava din cuptor…

Poftă bună!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies