Sosuri

Sosuri pentru fripturi si sosuri pentru peste care vor schimba gustul mancarii. Cand ne gandim la sosuri, ne vin in minte acele preparate foarte savuroase, usor de pregatit, care acompaniaza un fel de mancare. Acestea se pot obtine dintr-o multime de ingrediente, mai simple sau mai complexe, cu sau fara gatire termica. Timpul de preparare la sosuri variaza de la cateva minute pana la maximum o ora, in functie de complexitatea pasilor de preparare. Este bine de stiut ca sosurile pot fi servite alaturi de feluri de mancare principale, pot fi integrate in ciorbe sau supe, in salate sau in deserturi, in fiecare dintre acestea avand un rol foarte important pentru intensificarea si completarea gusturilor. Cel mai important aspect in ceea ce priveste prepararea de sosuri este textura. Aceasta trebuie sa fie destul de consistenta, cremoasa sau lichida, in functie de ingredientele folosite. Se pot prepara, bineinteles si sosuri cu o consistenta mai dura, folosite, de obicei, alaturi de preparate din legume. Pentru preparate din carne, de exemplu, se recomanda prepararea unui sos fin, usor, cu o consistenta fluida. In acest fel, savoarea preparatului din carne se va combina foarte bine cu aroma sosului. Pentru a obtine sosuri delicioase trebuie sa se stabileasca o baza, fie dintr-un singur ingredient, fie din mai multe ingrediente combinate. Baza poate fi constituita din diferite legume, iaurturi, branzeturi sau fructe, dar si din ciocolata, vin sau mustar. Odata obtinuta baza, la sosuri se adauga condimentele preferate, cu conditia ca acestea sa se potriveasca foarte bine cu preparatul principal. Spre exemplu, pentru un desert, se recomanda ca in sosuri sa se includa vanilie, scortisoara, cacao sau diferite arome, in timp ce pentru fripturi sosurile trebuie sa contina boia, turmeric, cimbru, rozmarin si altele asemenea. In salate se folosesc sosuri sau dressinguri mai lichide, care contin, de regula, diferite uleiuri sau sortimente de otet. In sosurile pentru salate se poate adauga iaurt, mustar sau zeama de lamaie. Aspectul cel mai important este acela conform caruia sosul trebuie sa se integreze foarte bine in salata, sa se intrepatrunda cu aroma tuturor ingredientelor folosite si sa nu se taie odata ce intra in contact cu acestea. Pentru a obtine niste sosuri perfecte si foarte delicioase, se recomanda ca acestea sa fie preparate, pe cat posibil, la mana si doar in cazuri exceptionale sa se foloseasca robotii de bucatarie. In acest fel se poate controla mai bine textura sosului si consistenta acestuia. Nu trebuie omise nici sarea si piperul, acestea ajutand la fixarea gusturilor.

Sos de roșii aromat

Sosul de roșii aromat este o rețetă care se prepară cu ușurință acasă, din ingrediente sănătoase. Sosul de roșii aromat este adaptabil, ideal pentru a da savoare și culoare pastelor, fasolei bătute, dar îmbunătățește și gustul preparatelor...

Sos de mere dulce-acrisor

Sosul de mere dulce-acrisor se prepara fara zahar, in cel mult 25 de minute, iar aroma sa naturala este completata de savoarea scortisoarei. Sosul de mere dulce-acrisor este o reteta rustica, ce seamana cu umplutura...

Dip de fasole si porumb

Sos de fasole si porumb reprezinta o mancare rapida si usoara, de post, care se serveste cu chipsuri tortilla si bastonase de legume.

Sos de tomate preparat acasa

Sosul de tomate preparat acasă este excelent pentru a da un plus de savoare pastelor, pizzei sau a altor mâncăruri precum cele cu pui, pește, ciuperci, lasagna sau chiftele, de exemplu. Sosul de tomate preparat...

Sos de tomate și busuioc

Sosul de tomate și busuioc este ușor de preparat și oferă un gust minunat pastelor, cărnii sau peștelui.   Sosul de tomate și busuioc va fi gata în circa 15 minute. Vă prezentăm cum puteți prepara...

Sos de pere aromat

Sosul de pere aromat este o rețetă ușoară, care este gata în circa 40 de minute și reprezintă o combinație cremoasă realizată din pere proaspete, scorțișoară, ghimbir și vanilie. Sosul de pere aromat se aseamănă...

Sos cu marar

Sos iute cu marar reprezinta o reteta de sos la indemana oricui, cu gust inedit si aromat, cu specific romanesc.

Sos de conopida cu usturoi

Sosul de conopida cu usturoi este adaptabil, intrucat poate fi asociat cu aproape orice fel de retete, inclusiv cu fripturi, paste, mancaruri fierte sau crocante. Sosul de conopida cu usturoi are o consistenta cremoasa si...

Gnocchi cu carne de pui si sos Gorgonzola

Gnocchi cu carne de pui si sos Gorgonzola reprezinta o reteta culinara inspirata din bucataria internationala, o mancare savuroasa, satioasa si aromata.

Carne de pui cu sos de rosii si branza

Carne de pui cu sos de rosii si branza reprezinta o reteta culinara usoara, satioasa si foarte gustoasa, ce poate fi servita cu orice ocazie.
error: Alert: Content is protected !!