Retete de Pasti

Retete de Pasti care va vor face sarbatorile mai fericite. Retete de pasti traditionale care cuprind retete de pasca si miel. Pentru ca se apropie cu pasi repezi sarbatoarea Invierii, este momentul sa va hotarati asupra celor mai delicioase retete de Pasti pe care le veti pregati pentru cei dragi. Chiar daca exista anumite preparate specifice acestei sarbatori, intotdeauna veti putea jongla cu ingredientele, astfel incat sa obtineti preparate deosebite, reinventate si adaptate dupa preferintele proprii. Printre cele mai populare retete de Pasti se numara sarmalele, friptura de miel, drobul, cozonacul, pasca si ouale rosii. Acestea pot fi pregatite dupa reteta traditionala sau dupa o reteta adaptata. Spre exemplu, cozonacul poate fi facut dietetic, fara unt, inlocuind zaharul sau cu mai putine galbenusuri. La fel, pentru pasca se poate folosi o branza degresata sau o cantitate mai mica de aluat. Cu ajutorul acestor trucuri, masa de Paste va fi mai usoara, iar aportul de grasimi mai mic. Nu uitati nici de salate, acestea completand foarte bine preparatele din carne. Mielul este, de departe, vedeta acestei sarbatori, cel putin din punct de vedere culinar. Carnea de miel este extrem de frageda si poate fi pregatita in foarte multe feluri. Cele mai multe dintre delicioasele retete de Pasti se bazeaza pe acest aliment. Mielul poate fi pregatit la protap, din pulpa se poate face o friptura la tava suculenta si aromata, iar din organe se poate obtine un drob delicios care, cu cat contine mai multa verdeata, cu atat este mai sanatos. Cand ne gandim la retete de Pasti nu putem sa evitam ouale, desi acestea au un aport caloric destul de mare si pot fi daunatoare sistemului digestiv daca sunt consumate in exces. Din ouale rosii puteti face o salata care sa contina preponderent albus, marar, patrunjel si zeama de lamaie. Desi aportul caloric este mare, unele dintre cele mai gustoase retete de Pasti merita pregatite si consumate responsabil. Asadar, nu va fie teama sa preparati cozonaci si pasca sau saramale si ciorba de miel. Daca le combinati si cu alimente proaspete, aceste retete de Pasti vor fi nemaipomenite. Gustul si aspectul fac o echipa imbatabila, astfel ca, daca tineti cont de ele, nu aveti cum sa dati gres cu delicioasele retete de Pasti. Folosind ingrediente cat mai proaspete, in combinatiile potrivite de texturi si arome, veti obtine preparate gustoase care sa ii impresioneze pe musafiri si pe membrii familiei. Felul in care aranjati platourile, farfuriile si masa per ansamblu va face diferenta si va scoate in evidenta calitatea numeroaselor retete de Pasti pe care le veti pregati.

Placinta cu afine

Placintele cu afine reprezinta o reteta de desert delicioasa, ce merita incercata datorita aromei oferite de crema placintei, dar si de pata de culoare ce face placinta irezistibila.

Clatite pufoase din porumb dulce

Clatitele pufoase din porumb dulce reprezinta alegerea perfecta daca doriti sa incercati o reteta noua de clatite, care pe langa gustul savuros, au si un aspect senzational. Clatitele pufoase din porumb dulce se pot consuma...

Piure din conopidă cu brânză și usturoi

Piureul din conopidă cu brânză și usturoi este o rețetă de mâncare sănătoasă de origine franțuzească, ce se prepară în 25 – 30 de minute. Piureul din conopidă cu brânză și usturoi se poate consuma...

Chec pufos cu nuci

Checul pufos cu nuci este foarte gustos si aromat; există în mai multe variante, iar aceasta este una clasică, de post. Checul pufos cu nuci este gata in circa 45 de minute și reprezintă o...

Salată de quinoa cu brânză feta

Salata de quinoa cu brânză feta este o rețetă ușor de făcut, pe care o puteți prepara în orice moment al zilei, dar și la ocazii festive. Salata de quinoa cu brânză feta este sănătoasă...

Tarta de sparanghel cu Mascarpone

Tarta de sparanghel cu Mascarpone este o reteta condimentata perfecta pentru cina, intrucat este usoara si hranitoare, iar gustul sau este imbietor. Tarta de sparanghel cu Mascarpone merge consumata impreuna cu o salata preferata de...

Carne de pui cu sos de rosii si branza

Carne de pui cu sos de rosii si branza reprezinta o reteta culinara usoara, satioasa si foarte gustoasa, ce poate fi servita cu orice ocazie.

Placinta cu carne de pui in stil spaniol

Placinta cu carne de pui in stil spaniol reprezinta o reteta culinara ideala atat pentru a-i atrage pe cei mici la masa, cat si pentru pranzul de la birou.

Carne de pui in sos cu sirop de rodie

Carnea de pui in sos cu sirop de rodie este o mancare ce poate fi pregatita si pe aragaz, dar si pe cuptor, fiind la fel de savuroasa si cu carne de iepure sau de rata.

Paste cu piept de curcan si sos de rosii

Curcan cu sos de rosii la cuptor reprezinta o reteta culinara usor de preparat cu gust savuros dulce-acrisor, ideal meselor luate impreuna cu familia, fie ca vorbim despre pranz, fie ca vorbim despre cina.
error: Alert: Content is protected !!