Retete de Pasti

Retete de Pasti care va vor face sarbatorile mai fericite. Retete de pasti traditionale care cuprind retete de pasca si miel.Pentru ca se apropie cu pasi repezi sarbatoarea Invierii, este momentul sa va hotarati asupra celor mai delicioase retete de Pasti pe care le veti pregati pentru cei dragi. Chiar daca exista anumite preparate specifice acestei sarbatori, intotdeauna veti putea jongla cu ingredientele, astfel incat sa obtineti preparate deosebite, reinventate si adaptate dupa preferintele proprii.Printre cele mai populare retete de Pasti se numara sarmalele, friptura de miel, drobul, cozonacul, pasca si ouale rosii. Acestea pot fi pregatite dupa reteta traditionala sau dupa o reteta adaptata. Spre exemplu, cozonacul poate fi facut dietetic, fara unt, inlocuind zaharul sau cu mai putine galbenusuri. La fel, pentru pasca se poate folosi o branza degresata sau o cantitate mai mica de aluat. Cu ajutorul acestor trucuri, masa de Paste va fi mai usoara, iar aportul de grasimi mai mic. Nu uitati nici de salate, acestea completand foarte bine preparatele din carne.Mielul este, de departe, vedeta acestei sarbatori, cel putin din punct de vedere culinar. Carnea de miel este extrem de frageda si poate fi pregatita in foarte multe feluri. Cele mai multe dintre delicioasele retete de Pasti se bazeaza pe acest aliment. Mielul poate fi pregatit la protap, din pulpa se poate face o friptura la tava suculenta si aromata, iar din organe se poate obtine un drob delicios care, cu cat contine mai multa verdeata, cu atat este mai sanatos.Cand ne gandim la retete de Pasti nu putem sa evitam ouale, desi acestea au un aport caloric destul de mare si pot fi daunatoare sistemului digestiv daca sunt consumate in exces. Din ouale rosii puteti face o salata care sa contina preponderent albus, marar, patrunjel si zeama de lamaie. Desi aportul caloric este mare, unele dintre cele mai gustoase retete de Pasti merita pregatite si consumate responsabil. Asadar, nu va fie teama sa preparati cozonaci si pasca sau saramale si ciorba de miel. Daca le combinati si cu alimente proaspete, aceste retete de Pasti vor fi nemaipomenite.Gustul si aspectul fac o echipa imbatabila, astfel ca, daca tineti cont de ele, nu aveti cum sa dati gres cu delicioasele retete de Pasti. Folosind ingrediente cat mai proaspete, in combinatiile potrivite de texturi si arome, veti obtine preparate gustoase care sa ii impresioneze pe musafiri si pe membrii familiei. Felul in care aranjati platourile, farfuriile si masa per ansamblu va face diferenta si va scoate in evidenta calitatea numeroaselor retete de Pasti pe care le veti pregati.

Cozonac fara framantare

Cozonac fără frământare

Cozonac fără frământare cu stafide, vanilie, cacao și nucă măcinată.Cozonacul fără frământare este una dintre cele mai simple și rapide rețete de cozonac.Pentru a prepara un cozonac fără frământare, care să fie și pufos...
Cozonac de casa

Cozonac de casă

Cozonac de casă – o opțiune potrivită atunci când doriți să le oferiți un dulce sănătos, nu doar celor mici, ci tuturor membrilor familiei dumneavoastră. Cozonac de casă – rețetă pentru un gust inconfundabil...

Cozonac cu nucă

Cozonac cu nucă este cea mai renumită și mai îndrăgită rețetă de cozonac, datorită faptului că ne amintește de gustul copilăriei noastre, de cozonacul făcut cu multă iubire de bunicile noastre.Cozonacul cu nucă este...
Cozonac pufos

Cozonac pufos moldovenesc cu nucă și cacao

Cozonac pufos – rețetă pentru un cozonac ce vă va încânta invitații la masa de Paște. Rețeta autentică de cozonac pufos, la care apelau bunicile noastre.Fiecare gospodină își dorește să facă un cozonac pufos...
Pasca-cu-smantana-fara-aluat

Pasca cu smantana fara aluat

Pasca cu smantana fara aluat este una dintre retetele de pasca cu care nu veti da gres niciodata atunci cand vine vorba de masa de Paste.Pasca cu smantana fara aluat intra in categoria deserturilor...
pasca cu branza

Pasca cu branza in stil moldovenesc

Pasca cu branza in stil moldovenesc este o reteta traditionala cu care va puteti delecta in perioada sarbatorilor pascale.Pasca cu branza in stil moldovenesc reprezinta un desert foarte gustos, preparat conform obiceiurilor din batrani.Pasca...
Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata neagra: reteta cu si fara aluat

Pasca cu ciocolata este o reinterpretare a traditionalei retete de pasca cu branza si stafide.Pasca cu ciocolata se poate realiza cu aluat sau fara, cu aluat de pandispan, insa se poate face si pasca...
Pasca cu branza fara aluat

Pască cu brânză fără aluat

Pasca cu brânză fără aluat este desertul tipic pentru sărbătorile pascale, fiind indispensabilă de pe mesele românilor în această perioadă.Pasca cu brânză fără aluat poate fi considerată un cheesecake reinterpretat, datorită faptului că reprezintă,...
Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac și brânză dulce de vaci

Pasca cu aluat de cozonac reprezintă rețeta tradițională a acestui desert nelipsit de pe masa de Paște.Pasca cu aluat de cozonac are în compoziția acesteia brânză dulce de vaci, cu un conținut mai ridicat...
tarta cu capsuni

Tarta cu capsuni: 4 retete de tarta cu capsuni

Tarta cu capsuni si piper rosu reprezinta o reteta culinara ideala pentru orice desert satios si deosebit, reteta fiind una care se prepara repede si usor.