Retete de Pasti

Retete de Pasti care va vor face sarbatorile mai fericite. Retete de pasti traditionale care cuprind retete de pasca si miel.Pentru ca se apropie cu pasi repezi sarbatoarea Invierii, este momentul sa va hotarati asupra celor mai delicioase retete de Pasti pe care le veti pregati pentru cei dragi. Chiar daca exista anumite preparate specifice acestei sarbatori, intotdeauna veti putea jongla cu ingredientele, astfel incat sa obtineti preparate deosebite, reinventate si adaptate dupa preferintele proprii.Printre cele mai populare retete de Pasti se numara sarmalele, friptura de miel, drobul, cozonacul, pasca si ouale rosii. Acestea pot fi pregatite dupa reteta traditionala sau dupa o reteta adaptata. Spre exemplu, cozonacul poate fi facut dietetic, fara unt, inlocuind zaharul sau cu mai putine galbenusuri. La fel, pentru pasca se poate folosi o branza degresata sau o cantitate mai mica de aluat. Cu ajutorul acestor trucuri, masa de Paste va fi mai usoara, iar aportul de grasimi mai mic. Nu uitati nici de salate, acestea completand foarte bine preparatele din carne.Mielul este, de departe, vedeta acestei sarbatori, cel putin din punct de vedere culinar. Carnea de miel este extrem de frageda si poate fi pregatita in foarte multe feluri. Cele mai multe dintre delicioasele retete de Pasti se bazeaza pe acest aliment. Mielul poate fi pregatit la protap, din pulpa se poate face o friptura la tava suculenta si aromata, iar din organe se poate obtine un drob delicios care, cu cat contine mai multa verdeata, cu atat este mai sanatos.Cand ne gandim la retete de Pasti nu putem sa evitam ouale, desi acestea au un aport caloric destul de mare si pot fi daunatoare sistemului digestiv daca sunt consumate in exces. Din ouale rosii puteti face o salata care sa contina preponderent albus, marar, patrunjel si zeama de lamaie. Desi aportul caloric este mare, unele dintre cele mai gustoase retete de Pasti merita pregatite si consumate responsabil. Asadar, nu va fie teama sa preparati cozonaci si pasca sau saramale si ciorba de miel. Daca le combinati si cu alimente proaspete, aceste retete de Pasti vor fi nemaipomenite.Gustul si aspectul fac o echipa imbatabila, astfel ca, daca tineti cont de ele, nu aveti cum sa dati gres cu delicioasele retete de Pasti. Folosind ingrediente cat mai proaspete, in combinatiile potrivite de texturi si arome, veti obtine preparate gustoase care sa ii impresioneze pe musafiri si pe membrii familiei. Felul in care aranjati platourile, farfuriile si masa per ansamblu va face diferenta si va scoate in evidenta calitatea numeroaselor retete de Pasti pe care le veti pregati.

Somon cu sos de coriandru

Somonul cu sos de coriandru este o rețetă simplă și delicioasă, ideală pentru cină, care este gata în circa 20 de minute.Somonul cu sos de coriandru se prepară la tigaie sau pe grill, iar...

Carne de rata cu sos de mandarine

Carnea de rata cu sos picant de mandarine la tava este o reteta culinara aromata, savuroasa si satioasa, ideala momentelor speciale petrecute alaturi de cei dragi.

Rondele de cartofi cu cimbru

Rondelele de cartofi cu cimbru reprezintă o mâncare foarte gustoasă care poate fi consumată ca atare sau drept garnitură la fripturi de tot felul, diverse grătare sau mâncăruri cu pește.Rondelele de cartofi cu cimbru pot...

Salata de spanac cu ou si bacon

Salata de spanac cu ou si bacon este grozava ca garnitura, dar se poate consuma si drept gustare simpla.Salata de spanac cu ou si bacon este sanatoasa, iar gustul sau deosebit este completat de...

Paine crestata cu cascaval

Paine crestata cu cascaval este o reteta vegetariana care imbina perfect gustul savuros de cascaval topit cu cel proaspat de ceapa verde.Painea crestata cu cascaval, atat de simpla si gustoasa, poate fi servita ca...

Carne de pui cu măsline și migdale

Carnea de pui cu măsline și migdale este o mâncare condimentată, care este gata în circa 30 de minute.Carnea de pui cu măsline și migdale are un gust bogat în arome care amintesc de...

Gustare de pui cu sos Satay

Gustarea de pui cu sos satay este usor de preparat si lasa o impresie deosebita.

Sangria cu scortisoara

Sangria cu scortisoara este o reteta inspirata din Spania, o bautura fina si aromata, usor de preparat.

Pui fript cu sos picant

Puiul fript cu sos picant reprezinta o reteta culinara usor de preparat, ideala intalnirilor cu prietenii sau unei aniversari.

Carne de pui cu sos picant si mustar

Carne de pui cu sos picant si mustar este o reteta culinara usoara, rapida, ideala pentru pranz sau cina.
error: Alert: Content is protected !!