Crapul în sos de vin alb este o rețetă sățioasă și foarte gustoasă, care se prepară la cuptor pentru felul principal.
Crapul în sos de vin alb este gata în circa două ore și se poate consuma ca atare sau ornat cu pătrunjel verde și/sau felii de lămâie.Ingrediente pentru crap în sos de vin alb:
- 6-8 medalioane de crap
- 3 linguri de pesmet
- 4 ouă fierte
- 50 g parmezan ras
- 2 foi de dafin
- o legătură de pătrunjel
- 200 ml vin alb demidulce
- zeama de la 3 lămâi
- 50 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper măcinat
- opțional, pentru decor: pătrunjel verde și/sau felii de lămâie
Mod de preparare pentru crap în sos de vin alb:
- Spălați medalioanele de crap trecându-le prin jeturi de apă rece, le ștergeți cu un prosop de bucătărie, după care le frecați cu sare și piper, apoi le așezați într-o tavă.
- Încingeți cuptorul.
- Stropiți cu zeamă de lămâie medalioanele de crap, adăugați uleiul și vinul, așezați foile de dafin și introduceți tava la cuptor.
- Din când în când, stropiți cu zeama din tavă bucățile de crap, până când se rumenesc, apoi se presară pesmetul pe toată suprafața lor și le mai lăsați la cuptor pentru încă 15 – 20 de minute, după care le scoateți.
- Tăiați ouăle fierte și le adăugați deasupra, presărați parmezan și stropiți bucățile de crap cu sosul de vin din tavă.
- Opțional, puteți orna cu pătrunjel verde și/sau felii de lămâie…
Poftă bună!
Citește și: Somon la cuptor cu sos de marar