Home / RETETE / Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor

Pulpele de pui cu cartofi noi la cuptor sunt usor de preparat, ideale pranzului luat impreuna cu familia si prietenii.

Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor

Pulpele de pui cu cartofi noi la cuptor se pot consuma ca atare sau impreuna cu o salata verde. Va prezentam cum puteti prepara patru portii.

Ingrediente pentru pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor:

  • 8 pulpe de pui cu piele
  • 2 lingurite de tarhon tocat
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • sucul de la 2 lamai
  • 2 linguri de paprika dulce sau afumata
  • 750g de cartofi noi
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor:

  • Incingeti cuptorul la 220ºC. Stergeti pulpele de pui cu servete de bucatarie.
  • Preparati marinada: intr-un bol, amestecati sucul si coaja de la lamai, tarhonul, o lingurita de ulei de masline, sare si piper.
  • Dati pulpele de pui prin marinada si le puteti prepara fie imediat, fie le lasati la frigider pentru o zi.
  • Taiati cartofii in bucati mari (wedges) si ii asezati in tava pe care o ungeti in prealabil cu ulei. Adaugati deasupra cartofilor restul de ulei si presarati paprika.
  • Introduceti tava in cuptor, pe gratarul de sus si o lasati la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand s-au patruns pulpele de pui si cartofii…

Pofta buna!