Masaj

Descopera cele mai importante tipuri de masaj pentru relaxare si intretinere. Tehnici de masaj anticelulitic, masaj de relaxare si masaj terapeutic. Afla tot ce te intereseaza despre cele mai eficiente tipuri de masaj, fie ca este vorba despre cele de intretinere sau pur si simplu pentru relaxare. Specialistii in domeniu ti-au pus la dispozitie in cadrul acestor articole informatii importante despre tehnici de masaj anticelulitic, terapeutic si de relaxare. Descopera beneficiile oferite de masaj si cum te poate ajuta sa te recuperezi atat din punct de vedere fizic, precum si psihic, deoarece alunga durerile si oboseala, contribuind astfel la starea ta generala de bine. Masajul, atunci cand este realizat corect, reprezinta o adevarata metoda prin care te poti indrepta spre vindecare, relaxare, poti dobandi confort si o calitate mai buna a vietii. Daca te confrunti cu probleme ale muschilor, ai nevoie de recuperare, vrei sa iti imbunatatesti circulatia sangvina, doresti sa iti imbunatatesti postura, sa elimini stresul si chiar sa iti intaresti sistemul imunitar, atunci masajul reprezinta o alternativa extrem de potrivita, care te va ajuta cu siguranta. Este util sa cunosti toate aceste lucruri si le poti aplica si tu, la randul tau, daca iti doresti sa inveti sa practici masajul ca terapie. Bucura-te de efectele oferite de masaj si imbunatateste-ti sanatatea apeland la cele mai bune tehnici de masaj pe care te invitam sa le descoperi citind articolele noastre!

Piele catifelată cu ulei de arnică

Uleiul de arnica este folosit pentru protecția pielii, pentru picioare si pentru irigarea sanguină. Folositi ulei de arnica pentru un efect antibacterian.

Efectele masajului asupra sanatatii

Efectele asupra pielii constau in eliminarea stratului de celule moarte ceea ce reprezinta respiratie cutanata si ajuta la intensificarea proceselor de eliminare a glandelor sebacee si sudoripare.

Masajul – Terapia prin atingere

Masajul reprezinta prelucrarea metodica a partilor moi ale corpului, prin actiuni manuale sau mecanice, in scop fiziologic (de intretinere), profilactic, terapeutic sau sportiv. Actiunile manuale de masaj sunt cunoscute sub numele de manipulari, manevre sau...

Efectele masajului asupra organismului

PROCEDEE  PRINCIPALE  DE  MASAJ 1. NETEZIREA (EFLEURAJUL) 2.FRICŢIUNILE 3.BATEREA (TAPOTAMENTUL) 4.FRĂMÂNTATUL (PETRISAJUL) 5.VIBRAŢIILE 1. NETEZIREA (efleurajul, alunecarea) – alunecare uşoară a mâinilor pe suprafaţa tegumentară tratată. Se adresează pielii, ţesutului conjunctiv, sistemului vascular periferic, sistemului nervos periferic. Este o manevră...
error: Alert: Content is protected !!