Culori demi-permanente pentru par

399

Unul dintre cei mai importanti factori, atunci cand vrei sa-ti vopsesti parul, este tipul de vopsea pe care o folosesti. Nu toate vopselele sunt la fel. Alegerea pe care o vei face iti va afecta aspectul si durata culorii, dar si aspectul parului tau. Daca vrei sa alegi o culoare demi-permanenta, ia in considerare urmatoarele aspecte.

Culori demi-permanente pentru par

Cand ar trebui sa alegi o culoare demi-permanenta?

Culoarea demi-permanenta este optiune ideala pentru persoanele care vor o schimbare, in special una subtila, dar care nu vor o distrugere a parului. Acest tip de vopsea nu contine amoniac, dar are in componenta o cantitate mica de apa oxigenata, care deschide putin cuticulele parului, incat vopseaua sa dureze.

Saloanele de coafura folosesc in principal vopseaua demi-permanenta pentru a intensifica nuanta de par existenta, a uniformiza un par grizonant sau pentru a oferi un tratament pentru parul distrus ori tratat cu chimicale. Pentru persoanele care au deja o culoare tratata, cea demi-permanenta o poate accentua fara sa dauneze parului.

Culoarea demi-permanenta este o optiune mai buna pentru a-ti colora parul in negru, decat cea semi-permanenta. Oricum, aceasta adauga pur si simplu stralucire si culoare, dar nu lumineaza parul. Vopseaua demi-permanenta paleste. In general, aceasta dispare dupa 12-24 de spalari.

Se distruge parul de la vopseaua demi-permanenta?

Daca te ingrijoreaza distrugerea parului, ar trebui sa stai departe de vopseaua demi-permanenta. Desi pericolul este minim, exista un risc mai mare de distrugere a parului cu folosirea unei vopsele demi-permanente decat cu o vopsea semi-permanenta. Cum aceasta deschide putin cuticulele, exista o sansa ca parul sa ajunga uscat, electrizant. Cum vopseaua demi-permanenta acopera pur si simplu varfurile parului, efectul pe care il are va disparea prin spalare.

Este vopseaua demi-permanenta o optiune buna pentru acoperirea firelor albe?

Atat vopseaua semi-permanenta, cat si cea demi-permanenta nu acopera complet firele albe, desi vopseaua demi-permanenta este alegerea cea mai buna. Cea semi-permanenta este cea adecvata pentru parul cu cateva fire albe sau care abia incep sa piarda din culoare. Oricum, este o solutie pe termen scurt. Vopseaua demi-permanenta acopera mai mult firele albe si este mai durabila.

Cum sa-ti ingrijesti parul vopsit demi-permanent?

Cum ambele dispar repede, este important sa urmezi toti pasii incat culoarea sa tina cat mai mult. Opteaza pentru sampoane si balsamuri cu proprietati hidratante. Daca este posibil, foloseste samponul la doua-trei zile si nu in fiecare zi. Daca vei fi plecata pentru o perioada lunga, acopera parul pentru ca soarele sa nu-ti afecteze culoarea. Oricand mergi la serviciu sau ai alte activitati suplimentare, prinde-ti parul la spate. Astfel, parul nu va transpira si nu vei risca sa se scurga vopseaua…